Don't Miss

Pasi esentiali pentru intretinerea autoturismului personal

By on iunie 26, 2015
service auto

Odata cu apropierea sezonului cald, barbatii incep sa acorde o parte importanta din timpul liber pentru reimprospatarea tehnica a autoturisimului personal, iar eu pot sa imi afirm cu tarie apartenteneta la acest segment, fiind permanent preocupat de modul in care arata si functioneaza masina mea. In ultimele zile am observat cu stupoare numarul impresionant de persoane care calca pragul service-urilor auto, fie din dorinta de a-si schimba anvelopele, sau pentru o simpla revizie tehnica, menita sa le clarifice lista componentelor care au nevoie de o ingrijire mai amanuntita.

Primul aspect de care m-am ingrijit a fost inlocuirea anvelopelor de iarna cu modele potrivite pentru sezonul cald. Schimbul si echilibrarea anvelopelor au fost principalele motive pentru care am apelat la atelierul de roti Top Welding, unde am beneficiat de-a lungul timpului de servicii calitative, fiecare tehnica fiind implementata eficient de catre personalul experimentat, care ma ajuta intotdeauna cu sfaturi pretioase. Pentru ca tot vorbeam de consultanta gratuita, in cadrul ultimei vizite am primit un pont extrem de util: introducerea azotului in anvelope, procedura care incetineste deteriorarea rotilor. Avantajul azotului fata de aer este oferit de proprietatile chimice speciale ale acestui element, lipsa dilatarii generand minimizarea riscurilor de explozie.

Nivelul presiunii din pneuri este un aspect problematic pe care tebuie sa il urmariti cu atentie, suprasolicitarea anvelopei generand in cele mai multe cazuri o pana care poate surveni in cele mai nepotrivite circumstante. Pe de alta parte, un reglaj prielnic al presiunii determina un consum economic al carburantului. O alta procedura utila pentru perioada intersezoniera este schimbul uleiului de motor. Spre deosebire de cerintele iernii geroase, care implica achizitionarea unui ulei mult mai fluid, in timpul verii avem nevoie de o vascozitate sporita. Parbrizul este o componenta pretentioasa a autoturismului, iar pe durata sezonului cald este bine sa mizam pe un lichid ce stopeaza procedeul de coroziune, avand proprietati antistatice.

Desi in mod obisnuit prefer sa ma ocup personal de intretinerea masinii mele, pentru revizia tehnica este absolut necesara vizita intr-un atelier profesionist. Prima mea optiune a fost service Top Wheels, deoarece am fost impresionat de atentia pe care angajatii o ofera fiecarui detaliu de ordin tehnic, precum verificarea meticuloasa a antigelului. Supraincalzirea autoturismului este o problema comuna in timpul verii, iar sarcina fiecarui sofer experimentat este sa verifice periodic nivelul lichidului de racire. Unele proceduri de mentenanta implica anumite cunostinte tehnice avansate, pe care nu pot sa mi le asum, asa ca mizez pentru ateliere experimentate, cu echipe capabile sa monitorizeze eficient functionarea semnalizatoarelor, a farurilor exterioare, dar si a gradul de uzura specific placutelor de frana. Pentru o revizie completa am facut o vizita scurta si spalatoriei auto de langa casa, tocmai pentru ca tin cu tarie la cosmetizarea exemplara a vehicului personal.

About Diana Sandu