Don't Miss

Pasi esentiali pentru descifrarea unui vis misterios

By on iulie 17, 2015
dictionar de vise

De cate ori v-ati gandit la motivele pentru care visati noaptea diverse intamplari care nu sunt deloc ancorate in realitate? Stim ca va asteptati la un raspuns care sa elucideze complet modul in care va joaca feste imaginatia, insa cauzele sunt destul de minimaliste. Fara indoiala, somnul reprezinta o nevoie biologica menita sa echilibreze modul in care ne dozam energia, iar din aceasta cauza trebuie sa avem grija cum ne gestionam orele de somn pentru ca ele sunt suportul functional pentru organismul nostru.

Nu putine sunt persoanele care s-au intrebat in zorii zilei de ce o secventa onirica nu reuseste sa le dea pace, ba chiar au reflectat timp indelungat la manierele prin care pot indeparta anumite vise obsedante din rutina lor nocturna. Consultarea unui dictionar de vise reprezinta o alternativa care poate avea influente pozitive asupra dumneavoastra pentru ca aveti cel putin un punct de plecare in descifrarea viselor misterioase. Intr-un cumul de imagini suprarealiste si situatii limita la care nu v-ati fi gandit niciodata cu siguranta se va evidentia un simbol central pe care il puteti individualiza.

Spre exemplu, daca visul de aseara aduce in prim plan o problema financiara care nu corespunde realitatii, astfel incat sa puteti relationa activitatea din timpul noptii cu o grija cotidiana care nu va ofera ragaz, cel putin puteti porni de la un simbol plurivalent, precum banul sau moneda. Semnificatiile pe care le veti regasi intr-un dictionar de vise nu vor reflecta indeaproape modul in care simbolul si-a facut aparitia in vis, ele acoperind arii generale si mituri care s-au amplificat de-a lungul timpului in constiinta generala. Psihicul uman este deosebit de complex si genereaza de cele mai multe ori scenarii onirice complet diferite de realitate, un simplu stimul din timpul zilei fiind suficient pentru ca imaginatia nocturna sa se declanseze.

Daca pana in momentul de fata nu vedeati latura pozitiva a unui vis trebuie sa stiti ca acesta mentine starea latenta de somn, ba chiar este o unealta inteligenta care reflecta zgomotele si actiunile exterioare sub o alta forma. De cate ori nu v-ati trezit din somn pentru ca va suna alarma, iar dupa cateva minute ati realizat faptul ca in vis se prefigura postura in care dumneavoastra trebuia sa raspundeti la un mobil care suna? O coincidenta care ofera o privire de ansamblu asupra modului in care functioneaza constiinta noastra in momentul in care visam.

Visele reflecta neincetat simboluri pe care trebuie sa le preluam ca atare si sa le aliniem pe lista aspectelor care intr-un fel sau altul ne preocupa pe timpul zilei. Desi am fi tentati sa consideram ca intamplarile neplacute de pe timpul zilei se materializeaza prin cosmaruri in timpul noptii, cercetatorii si psihanalistii au demonstrat contrarul. Sa zicem ca organismul nostru depune eforturi uimitoare pentru a ne genera o stare de bine indiferent de situatiile neplacute pe care cotidianul ni le aduce in prim plan.

 

About Diana Sandu