Don't Miss

Orasul Debrecen – destinatie europeana plina de surprize

By on iunie 3, 2015
debrecen

Concediul este o perioada mult asteptata in timpul verii, tocmai pentru ca in cursul unui an aglomerat se acumuleaza foarte mult stres provenit de la locul de munca, sau generat de alte aspecte din viata personala care nu decurg exact asa cum ne dorim. Din aceasta cauza, in momentul in care ne planificam vacanta din sezonul estival trebuie sa acordam atentie fiecarui detaliu in parte, pentru a evita diversele neplaceri care pot surveni daca nu suntem pe deplin multumiti de metoda de transport selectionata sau de spatiul de cazare unde urmeaza sa ne petrecem zilele de concediu.

Daca nu dispunem de suficient timp liber pentru a ne ocupa personal de toate aceste elemente organizatorice, putem apela cu incredere la o agentie de turism, deoarece aceste companii pun la dispozitia clientilor pachete complete de servicii, care ofera solutii optime pentru fiecare cerinta in parte. Un alt avantaj este faptul ca orice destinatie locala sau internationala, indiferent de gradul ei de popularitate in sectorul turistic, poate beneficia de o versiune cosmetizata, oferta in sine valorificand exclusiv aspectele inedite de factura geografica, istorica, sociala si culturala, care vor impresiona orice turist exigent. Orasul Debrecen este un centru urban important de pe teritoriul Ungariei, iar pentru o perioada indelungata de timp a fost si capitala tarii vecine.

Modalitatile de transport persoane utilizate pentru a ajunge in aceasta destinatie sunt variate, majoritatea turistilor ocazionali profitand de preturile promotionale la cursele cu autocarul, insa exista si varianta avionului, care de multe ori a infatisat un ideal echilibru financiar si calitativ. Serviciile de care beneficiati in momentul in care mizati pe o calatorie cu avionul sunt definite de promptitudine si eficienta, insa in ultimul timp companiile care se ocupa de transportul public cu ajutorul microbuzelor sau al autocarelor devin din ce in ce mai profesionale, iar cursele efectuate pe distante lungi incep sa fie preferate de turisti, chiar in pofida unor alternative mult mai moderne. Preturile accesibile inglobeaza unul dintre motivele principale pentru care se apeleaza la cursele cu autocarul, la care se adauga si atmosfera joviala din timpul calatoriei, sau posibilitatea de a strabate distante considerabile alaturi de cei dragi intr-un cadru mult mai intim si distractiv.

Exista multe puncte de interes turistic in orasul Debrecen, vechea capitala a Ungariei, fiecare avand o insemnatate aparte in configurarea unui amalgam istoric ce ofera bogatie culturala unui oras batran, cu o dimensiune spectaculoasa. Obiectivul turistic emblematic pentru acest centru urban este reprezentat de o impresionanta Biserica Reformata, situata in Piata Kossuth. Muzeele tematice inglobeaza o alta serie de atractii inedite pentru turisti, mai ales pentru pasionatii de literatura si pictura. Pentru ca un astfel de oras ar fi incomplet fara cateva artificii urbane, Debrecenul intruneste si alte calitati ce il recomanda drept un must pe lista optiunilor dumneavoastra pentru concediul de vara. Viata sociala este deosebit de dinamica, fiind sustinuta de prezenta unor atractii urbane moderne, dintre care se evidentiaza un patinoar acoperit supradimensionat, denumit intuitiv Arena Ice.

About Diana Sandu