Don't Miss

Oja semipermanenta – inovatie si eleganta pentru publicul feminin

By on aprilie 3, 2016
kit oja semipermanenta cupio

Unghiile perfecte menite sa reziste pret de cateva saptamani sunt o realitate in ziua de astazi, de vina fiind ojele semipermanente care ne acapareaza din ce in ce mai aprig atentia prin ale lor culori vibrante, prin luciul lor caracteristic, dar si prin profilul imaculat pe care il ofera unghiei. Vesnic o preocupare pentru publicul feminin, manichiura a cunoscut in ultimul timp o panta ascendenta, inovatiile in acest domeniu fiind tot mai interesante si captivante.

Ce reprezinta oja semipermanenta?

„Gellack” este sintagma care defineste cel mai bine oja semipermanenta, aceasta nefiind altceva decat un produs de ingrijire a unghiilor care se situeaza la granita intre gel si lac normal, textura sa fiind mai usoara decat cea a gelului, insa mai consistenta decat cea  a unei oje clasice. In plus, avand in vedere numeroasele branduri care si-au dezvoltat propria linie de oje semipermanente, exista si versiuni in a caror compozitie se evidentiaza vitamine, ele fiind benefice pentru structura si sanatatea unghiilor.

Modalitatea de aplicare a ojei semipermanente

In primul rand, dumneavoastra trebuie sa va achizitionati propriul kit oja semipermanenta Cupio, acesta continand toate artificiile de ingijire trebuincioase pentru un look imaculat. Dintre acestea, de amintit sunt gelul pentru baza unghiei, dar si cel pentru finisare, servetelele, foitele care ajuta la indepartarea ojei, buffer-ul special pentru pilire, precum si o culoare la alegerea dumneavoastra.

Mai departe, se purcede la pregatirea unghiei naturale, impingandu-se spre interior cuticulele pentru ca acestea sa fie ferite de oja. Se definesc varfurile unghiilor dupa bunul plac, alegandu-se fie forma de migdala, fie varianta patrata. Mai apoi, se aplica gelul de curatare a unghiilor, apoi primul strat „Base Coat”. Pentru ca acesta sa se usuce corespunzator trebuie sa fie expus pret de doua minute la lampa UV.

In continuare, se va aplica primul strat subtire de oja semipermanenta. El va fi expus pret de doua minute la lampa. Dupa ce s-a uscat se poate aplica si cel de-al doilea strat, insa stratul trebuie sa fie in continuare foarte subtire pentru a nu forma depuneri inestetice pe marginea unghiei. Bineinteles, si acest strat va fi expus la lampa, tot pentru doua minute dupa ceas.

Pentru a proteja eficient culoarea folosita se apeleaza la artificiul din kit ce poarta denumirea de „Top Coat”, acest strat fiind responsabil pentru luciul de invidiat pe care il capata unghiile dumneavoastra. Dupa ce a fost uscat corespunzator se poate elimina stratul usor lipicios de deasupra unghiei, recomandat fiind sa folositi produsul „Cleaner” din kit. Daca aveti nelamuriri in privinta procedurii puteti urmari cu atentie videoclipul de aici.

Ce avantaje va ofera tipul acesta de oja?

Primul argument este reprezentat de rezistenta sa, incomparabila cu cea oferita de un lac obisnuit. In timp ce aceasta rezista circa doua saptamani pe unghii, oja normala se va deteriora dupa doar cateva zile, rar depasind pragul de o saptamana. De asemenea, un alt avantaj consta in timpul relativ scurt pe care trebui sa il dedicati acestui procedu pentru a obtine manichiura perfecta, de maximum 50 de minute. Oferind un aspect mult mai estetic si apropiat de naturalete, oja semipermanenta poate fi folosita de catre orice femeie, ea oferind un aspect intresant atat unghiilor scurte, cat si celor lungi. In plus, daca alegeti kit-uri profesionale aveti toate sansele ca respectivele lacuri sa contina in a lor compozitie minerale si vitamine benefice pentru unghii.

 

About Diana Sandu