Don't Miss

O privire de ansamblu peste piata auto in 2016

By on iunie 10, 2016
auto

Nu este un lucru nou ca numarul total de masini inmatriculate in anul ce nu s-a incheiat de mult timp este unul redus – rapoartele realizate de organismele acreditate arata ca in 2016 cifra totala  de autoturisme noi puse in circulatie este de 66.436 (in scadere cu aproape 20% fata de anul precedent – 2015).  Se ridica astfel intrebarea : romanii se indreapta catre piata de masini second hand, apeland tot mai mult la site-urile de anunturi auto gratuite?

Aceasta modalitate facila de a publica si de a consulta anunturi prinde tot mai mult teren. Nu exista un studiu care sa arate numarul de portaluri online de acest tip, de pe teritoriul Romaniei. Insa cu siguranta, atat dealerii cat si persoanel fizice aleg sa posteze aceste informatii pe cel putin cateva site-uri de acest tip, pe langa folosirea metodelor clasice de promovare. Recomandarea multora nu vine insa din statistici ci pur si simplu prin metoda “incearca si tu!” In special segmentul tanar de populatie are tendinta de a cauta tot mai multe informatii, produse si servicii prin internet. Numarul utilizatorilor de online, romani a depasit 7 milioane. Ar fi deci o dovada de ignoranta neacordarea atentiei cuvenite acestei ramuri.
Continuand discutia despre cifre, anul ce s-a incheiat de aproximativ o luna a inregistrat vanzari in segmentul masini second hand de aproape 180.000 de unitati – aceste cifre indica o dublare (aproximativa) fata de anul 2015.

Ce prefera romanii? Calitatea germana ar putea fi un raspuns plauzibil – pe primul loc in ceea ce priveste masinile la mana a doua se afla marca Volkswagen, cu aproape 43.000 de unitati, urmata de Opel cu 32.000, Ford, Audi si BMW. Urmeaza apoi marci precum Skoda, Renault, Mercedes, Fiat, Peugeot. Site-urile de anunturi auto utilizeaza clasificari si functii de cautare avansate, in functie de producatori.

Modelele variaza intre berline, minivanuri, hatchbackuri. Informatii legate de tipul combustibilului nu sunt precizate, insa am observat egalizarea raportului benzina/diesel. Ramane sa vedem care vor fi cifrele statistice dupa primul trimestru din acest an si daca predictiile ca portalurile de anunturi auto vor continua cresterea si in 2017.

About Diana Sandu