Don't Miss

Noile inovatii tehnologice in constructii

By on iunie 14, 2018
proiecte de constructii

Noile tehnologii transforma toate etapele procesului de inginerie si constructie.

Iata ce ar trebui sa stie firmele de constructii despre evolutia constanta in domeniul tehnologiei raportata la calitatea constructiilor.

Aceasta industrie se afla la apogeul unei noi ere, ce porneste de la tehnologii care creeaza noi aplicatii, precum si de la instrumente care schimba modul in care companiile proiecteaza, planifica si executa proiecte.

Industria de inginerie si constructii

Prin furnizarea de solutii software avansate se elimina multe dintre problemele care au afectat sectorul E&C timp de cateva decenii, incluzand dificultatile in proiectare si testare. Astfel de imbunatatiri nu s-ar putea realiza intr-un moment mai bun, deoarece proiectele de constructii devin din ce in ce mai complexe si mai costisitoare, punand managerii sub presiune mai mare pentru a imbunatati costurile, termenele si eficienta.

Multe firme de constructii au inceput sa incorporeze noi tehnologii de constructie in activitatile lor zilnice, insa majoritatea eforturilor lor s-au concentrat asupra instrumentelor software pentru colaborare digitala. Motivele pentru aceasta concentrare ingusta variaza, insa unele firme de constructii ezita sa se extinda in orice alta zona, deoarece se lupta in mod traditional sa implementeze noi instrumente, limitand impactul pe care il au in domeniu. Firma constructii Euromateria este una dintre firmele de constructii adaptate la tendintele tehnologice actuale, oferind astfel solutii la cheie.

Alte companii sunt pur si simplu nefamiliare cu instrumente si solutii in zone dincolo de colaborarea digitala.

Firme de constructiiIn ce constau noile inovatii tehnologice?

Tot mai multe firme de constructii aleg sa apeleze la anumite instrumente software in toate fazele proiectului (proiectare, preconstructie, constructie, operatiuni si management). Acestea includ activitati precum gestionarea performantei sau monitorizarea sigurantei.

Transformarea tehnologica la firmele de constructii

Start-up-urile sunt cele mai inclinate sa dezvolte instrumente si solutii pentru faza de constructie, cu aproximativ 1.000 de companii care ofera produse complementare. In plus, start-up-urile dezvolta simultan instrumente pentru mai multe cazuri de constructie in acelasi grup.

Executia pe terenul de constructii

Unele companii se confrunta in mod tipic cu multe dificultati, de la productivitate scazuta la intarzieri in livrarile de materiale. Infiintarea de tehnologii de constructie a incercat sa atenueze unele dintre cele mai presante probleme prin dezvoltarea de instrumente si solutii care sa contribuie la anumite activitati, precum productivitatea muncitorul pe terenul de lucru, o monitorizare detaliata pentru sporirea sigurantei, precum si controlul calitatii.

About Diana Sandu