Don't Miss

Momente de lectura – carti cu tematica medicala

By on octombrie 4, 2015
carti de medicina

Multi dintre noi nu s-ar supara deloc sa aiba mai multa energie si sa se simta mai bine in general. Sanatatea a devenit o preocupare pentru mase in ultimul secol, nu doar pentru cei putini, alesi, din breasla medicala. Bineinteles, pentru acestia se gaseau si se gasesc in continuare o multime de carti de studiu complexe si voluminoase, referitoare la absolut orice procedura documentata care exista. Pentru noi insa, astfel de carti sunt greoaie si nu intelegem chiar fiecare concept sau denumire de acolo.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa nu mai citim. Corpul nostru nu trebuie sa fie un secret. Dimpotriva, pornind de la zero si inaintand spre concepte din ce in ce mai complexe, il putem descoperi cu ajutorul celor mai variate carti de medicina care exista in librariile virtuale. Astazi, sunt disponibile o multime de optiuni chiar si pentru noi, cei neinitiati, care vrem doar sa ne informam in legatura cu functionarea trupului nostru si cu anumite proceduri sau tratamente medicale, fara sa avem pretentia de a deveni doctori.

Da nu credeti ca toate cartile de medicina sunt tomuri  de biologie cu o terminologie specifica si indicatii referitoare la tratamente si afectiuni. Exista si carti care ne invata cum sa avem un stil de viata mai sanatos, cum sa scadem in greutate fara sa ne distrugem sistemul imunitar sau sanatatea in general, care sunt cele mai populare plante medicinale si cum pot fi ele folosite, cum sa ne imbuntatim digestia, tensiunea, colesterolul, cum sa reducem stresul si sa ne intarim imunitatea.

Ba mai mult, unele ne prezinta exercitii fizice cu care sa suplimentam un regim sau retete, in cazul in care trebuie sa respectam o dieta precisa pe perioade mai indelungate. Exemple in acest sens sunt diabeticii, sau persoanele alergice la gluten. In cazul in care avem copii care sufera de o anumita dizabilitate sau afectiune cronica, exista carti care sa ne invete cum sa ii ingrijim, menajam sau chiar educam pentru a le forma o rutina sanatoasa. Mamicile si viitoarele mamici se pot si ele bucura de un numar ridicat de carti medicale despre sarcina, nastere, alaptare si primele luni din viata celui mic.

Dupa cum vedeti, librariile online, cum este si bookcity.ro pun la dispozitia cititorilor un stoc destul de variat de volume din domeniul medicinei. Trebuie doar sa existe interes din partea noastra. Si nu vad de ce nu ar exista cand, pana la urma trupul este temelia vietii, fara de care devenim neputinciosi. Viata noastra este tot mai activa pe zi ce trece, iar mediul tot mai perisat. Aerul care acum 50 de ani era sanatos, acum este greu de respirat, iar intepatura unei capuse, pe care o ignoram cand eram mici si ne tavaleam prin frunze moarte, acum poate avea un efect letal.

Este timpul sa devenim proactivi si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a intari acest corp, cu care ne-am nascut. Cititul unei carti este primul pas. Ne constienizeaza de o multime de adevaruri prea putin stiute si ne indeparteaza de sfera stereotipurilor si a credintelor populare. Abia dupa aceea, putem incepe sa ne hranim sanatos, sa facem exercitii zilnice si sa ne tratam afectiunile corespunzator. Nu uitati insa, o carte nu ne face medici, si indiferent cate cunostinte am acumula, unele decizii trebuie lasate pe seama personalului calificat.

About Diana Sandu