Don't Miss

Moduri prin care ne protejam de caldura excesiva vara – II

By on iulie 8, 2020
Moduri prin care ne protejam de caldura excesiva vara - II

3. Fii constient de imprejurimile tale. Acordati atentie si cunoasteti diferenta dintre steagurile de avertizare pe plaja, astfel incat sa nu intrati in apa in conditii periculoase. In plus, evitati distragerile, cum ar fi telefoanele mobile, in timp ce mergeti in zone necunoscute si participati la activitati in aer liber care necesita atentia voastra deplina.

4. Cauta adapost in timpul furtunilor. Potrivit Serviciului Meteo= National, fulgerul loveste Romania de aproximativ 25 de milioane de ori pe an. Ucide in medie 47 de oameni in fiecare an si raneste grav alte sute. Ar trebui sa intrati inauntru imediat ce auziti tunete, deoarece Serviciul Meteo National noteaza ca multe morti de fulgere se produc inaintea furtunilor inainte de sosirea ploii sau dupa ce furtunile par sa fi trecut si ploaia s-a sfarsit.

5. Fii atent la copii, in special langa apa. Potrivit CDC, inecul este principala cauza de deces pentru copiii cu varste intre 1 si 4 ani, iar trei copii mor in fiecare zi ca urmare a inecului. Aceste tragedii pot fi prevenite pur si simplu avand in permanenta cel putin un adult la datorie la apa.

About Diana Sandu