Don't Miss

Modalitati inedite de amenajare a bucatariei personale

By on mai 14, 2015
firma de amenajari interioare

Desi o trasatura definitorie pentru viata cotidiana este lipsa acuta a timpului liber, bucataria ramane unul dintre spatiile speciale dintr-o locuinta, cadru in care se petrec foarte multe momente in familie. Exceptand faptul ca aici se deruleaza activitati de rutina, precum gatitul si servirea mesei, uneori devine un mediul propice pentru prelungirea conversatiilor alaturi de ceilalti membrii ai familiei, fiind totodata un loc in care alegem sa lucram sau sa ne odihnim.

Acestea sunt cateva dintre premisele definitorii pentru rolul important pe care il are acest spatiu in viata noastra, iar din aceasta cauza noi trebuie sa oferim o atentie deosebita modului in care echipam si amenajam bucataria personala. Este foarte usor sa stabiliti importanta pe care o are acest spatiu in locuinta dumneavoastra, analizand aspecte similare, precum: frecventa activitatilor culinare, servirea mesei in acest cadru, spatiu principal in care va petreceti timpul liber alaturi de invitati.

In primul rand, un aspect decisiv este reprezentat de stabilirea unui stil decorativ general. Deseori, pentru obtinerea unei estetici uniformizate, este de preferat ca acesta sa fie in asentiment cu aspectul promovat de intreaga locuinta, tocmai pentru a contura o imagine vizuala unitara. Pentru ca momentele petrecute in bucatarie sa fie relaxante si calitative, conteaza forate mult sa abordati un stil original, care sa va reflecte in totalitate personalitatea, sfaturile provenite de la ochipa profesionista dintr-o firma de amenajari Bucuresti fiind utile si pretioase in realizarea obiectivului final.

Un alt factor de pe lista de prioritati este reprezentat de codul cromatic selectionat. Mobilierul este o investitie longeviva in cadrul bucatariei, motiv pentru care decizia noastra trebuie sa fie un strategica. Bineinteles, impulsul initial va fi sa cumparam articole care exploreaza ultimele tendinte in materie de nuante si design, insa trebuie sa tinem cont de anumite conditii prestabilite, precum tonurile care imbraca peretii si pardoseala. Exista doua alternative la fel de estetice, fiecare fiind flexibila pentru diferentele stilistice manifestate de majoritatea clientilor. Spre exemplu, puteti miza pe ideea de degrade, respectiv selectionarea unor tonuri asemanatoare, care sa provina de la o culoare de baza. Tonurile neutre sunt o optiune des promovata de magazinele de specialitate, fiind in egala masura intens apreciata de majoritatea persoanelor. Acelasi principiu se aplica atat la nivelul bucatariei, dar si pentru intreaga locuinta.

Daca nu va surade aceasta idee, cealalta optiune ilustreaza un constrast puternic in culoarea aleasa pentru mobilier si celelalte elemente din cadrul incaperii respective. Spre exemplu, daca peretii sunt vopsiti in alb imaculat, mobila de bucatarie poate explora orice nuanta vibranta care va surade. Un ultim factor principal de luat in considerare este materialul selectioant in configurarea mobilierului la comanda. Fiind schimbat la un interval prelungit de timp, acesta trebuie sa valorifice un material superior din punct de vedere calitativ, dar care sa ofere si rezistenta fata de agentii externi care pot produce daune functionale sau estetice, precum expunerea prelungita la umiditate si temperatura sporita.

About Diana Sandu