Don't Miss

Moda sezonului toamna-iarna 2014

By on august 27, 2014

Sezonul toamna – iarna 2014 pare unul inspirat din natura, din mijlocul continentului – mama, Africa. Drept marturie a acestui lucru stau culorile in nuanta pamantului si a sangelui crud, a soarelui si a vegetatiei. Te-am facut curioasa, nu-i asa? De aceea, ma si grabesc sa iti spun ce tendinte sunt in moda acestui sezon.

Culorile, asa cum spuneam mai sus, sunt cele ce amintesc de viata salbatica a Africii. Dominante par a fi rosul bordo si portocaliul ars, dar si culori mai calde, precum albastrul cerului senin sau vernilul. Pamantul a fost si el, se pare, sursa de inspiratie pentru marii designeri ai lumii. Culorile precum nisipiul, cafeniul sau galbenul au imbracat modelele de pe podiumuri si au trezit sentimente ecologice.

In ceea ce priveste materialele, catifeaua tine, si in sezonul toamna – iarna 2014, capul de afis. In combinatie cu dantela si cu voalul, aceasta a creat efecte vizuale de mare greutate, designerii jucandu-se cu formele si greutatile intr-un fel plin de imaginatie. YSL insa, a avut o prezentare de moda, in care modelele au avut o aliura gothica, fiind imbracate in piele, tinte si pene.

Croiala este, insa, una simpla si placuta. Chiar si cei mai excentrici designeri, precum cei de la Alexander McQueen, au folosit linii simple, care acopera, de multe ori, picioarele sau mainile, mangaind, parca, in caderea lor, corpurile modelelor. Rochiile lungi si romantice, dar si fustele conice, cu taieturi elegante, si-au facut aparitia in toate prezentarile de moda pentru acest sezon.

Bijuteriile sezonului toamna – iarna 2014 sunt masive, facute din inox sau incarcate cu pietre pretioase. Avem de-a face cu inele supradimensionate, bratari grele, siraguri de margele foarte lungi si cercei ce cad pana pe umeri, stralucind in nuante de culori specifice acestor colectii. Si ele, la randul lor, aduc aminte de bijuteriile purtate de femeile bogate din Africa.

About Diana Sandu