Don't Miss

Moda pariziana si secretele sale

By on august 28, 2015

Soarele bland si buimac al diminetii se strecoara printre casutele care parca inca dorm si lumineaza o strada magnifica cu iz parizian. Terasele se aglomereaza de barbati imbracati in costume, in jeansi, in camasi lejere in nuante de bej sau crem si femei imbracate in rochii lungi vaporoase in culori vii sau tinute indraznete. Cateva berete isi fac aparitia. Aburii de cafea se ridica deasupra lor, iar mirosul de paine prajita si unt se strecoara in narile trecatorilor. Cateva viori amintesc de minunata La vie en rose.

Iata o imagine superba in care moda simpla a parizienilor iese in evidenta. Eleganta lor lipsita de efort si gustul
incredibil in alegerea hainelor a transformat Parisul in capitala a modei, inca dupa al Doilea Razboi Mondial. Minunatul oras este in fond casa lui Dior sau a lui Coco Chanel si locul in care s-a nascut haute couture .

Negrul este culoarea preferata a lor. Vorba aceea ca nu poti da gres niciodata cu negru cred ca de acolo vine. Este
simplu, elegant si versatil. De aceea, The little black dress, celebra rochie purtata de Audrey Hepburn, este preferata frantuzoaicelor. Dar ele poarta rochii elegante, in acelasi stil, si in alte culori mult mai vii sau mai calde. Prefera eleganta atat intr-un cadru profesional cat si intr-un cadru mai relaxant.

Frantuzoiacele prefera sa urmareasca linia corpului, de aceea nu vor imbraca haine largi sau tricouri cu cateva numere mai mari. Prefera rochii de seara, rochii elegante, evitand extravaganta unei tinute. Ele obtin astfel naturalul. Cu un machiaj cat mai discret si cu parul aranjat cat mai simplu, lejeritatea miscarilor si stilul lor incredibil reiese tocmai din aceasta naturalete.

Accesoriile, esarfele si bascutele rar lipsesc din tinutele lor. Astfel adauga acel quelque chose, fara sa-si piarda din naturalete. Zambetul ravisant, conturat de un ruj discret, nu lipseste din garderoba lor. Moda pariziana este ravisanta, fiind presarata cu aceasta eleganta nativa, cu o doza pregnanta de libertate, un iz de boemie si un suras aproape indragostit de flirt naiv.

About Diana Sandu