Don't Miss

Mituri referitoare la comportamentul agentilor imobiliari – partea I

By on iulie 14, 2017
Agent imobiliar

Opinia publica “a invatat” din experienta ca toti cei care sunt profesionisti intr-ale vanzarii sunt, in esenta, escroci. Cu alte cuvinte, agentii imobiliari, caci despre ei vom discuta in acest articol, sunt perceputi intr-un mod partial sau total distorsionat.

Miturile sau erorile de judecata circula neamendate. In ciuda faptului ca lumea nu opereaza cu valori absolute, specimene lamentabile existand la tot pasul, este impropriu si incorect sa aplicam etichete definitive.

Iata 5 mituri sau erori de judecata legate in mod direct de agentul imobiliar. Ceea ce urmeaza sa cititi nu face parte din nicio strategie de falsa reabilitare. Chiar daca aceasta profesie pare structurata in jurul minciunii si a fraudei, veti vedea ca agentul imobiliar este obligat sa-si exercite atributiile intr-un spatiu completamente deschis. Un client responsabil si atent nu poate fi dus cu zaharelul.

1. – Un mit de larga si trista circulatie este ca agentul imobiliar spune si face orice pentru a-si atinge obiectivul. Chiar daca aceasta preconceptie nu este intru totul absurda, trebuie sa remarcam faptul ca cei care apeleaza la astfel de strategii sunt cei care gandesc limitat si pe termen scurt.

Un agent imobiliar cu adevarat profesionist stie ca un client satisfacut este mai important decat o suma irelevanta obtinuta de la un client dus de nas. Sa nu uitam ca oamenii vorbesc, reputatiile circula iar opinia publica se manifesta in moduri cu totul imprevizibile. Iata de ce agentii imobiliari aleg sa fie cinstiti si deschisi.

2. – Agentii imobiliari intarzie. Iata un alt mit pe care suntem nevoiti sa-l deconstruim. Avand in vedere ca numarul consultantilor este suficient de mare pentru a genera o piata competitiva, nu este in interesul agentului sa acumuleze minusuri in relatia-i cu al sau client. Cu alte cuvinte, agentul imobiliar stie ca potentialul client cunoaste cel putin o alta firma de consultanta activa pe piata locala, ceea ce inseamna ca tranzitia de la un agent la altul se poate face in timp record. Daca unul intarzie, fiti siguri ca ceilalti noua vor fi prompti. Daca unul incearca sa va insele, fiti siguri ca ceilalti noua vor fi absolut corecti.

About Diana Sandu