Don't Miss

Mindfulness este pentru toti oriunde – II

By on februarie 14, 2021

A respira
Simtiti ca oxigenul va inunda pasajele nazale si calatoriti spre plamani in timp ce respirati adanc. Nu numai ca este un exercitiu atent, dar va calmeaza si sistemul nervos autonom. Corpul tau primeste mesajul pentru a creste calmul si reechilibrarea sistemului.

Efectuati aceasta practica atenta la birou in timp ce lucrati, in timp ce va uitati la televizor in timp ce va pregatiti sa dormiti. Respiratia profunda ajuta la ameliorarea stresului in acest moment, asa ca folositi-o atunci cand sunteti sub presiune pentru a imbunatati bunastarea.

Asculta
Ascultati sunete cotidiene precum rasul si vantul, cand fosneste frunzele din copaci. Observati sunetele indepartate comparativ cu cele din apropiere si zgomotele dintre ele. De asemenea, acordati atentie constienta muzicii. Alegeti instrumente specifice sau acordati atentie vocii mai mult decat de obicei.

Manca
Mancarea este o alta activitate in care oamenii se angajeaza fara sa se gandeasca. Concentrati-va pe ceea ce inseamna sa va mestecati mancarea. Bucurati-va de arome si texturi si bucurati-va de experienta de a manca. Pastrati un jurnal alimentar cu gustarile si mesele pe care le consumati zilnic, mentionand experienta dvs. si efectele ulterioare. Veti realiza in curand cat de multe alimente va influenteaza bunastarea. Atunci ai puterea de a face alegeri inteligente cu privire la ceea ce consumi.

Ramaneti concentrat si angajat in timpul sarcinilor de zi cu zi, precum si atunci cand mergeti, respirati, ascultati si mancati. Nu numai ca veti deveni mai atenti, dar veti intelege si cum aceste activitati va afecteaza starea de bine.

About Diana Sandu