Don't Miss

Metode complementare de indreptare a parului 

By on februarie 5, 2018
indreptare par

Indreptarea parului a devenit o tehnica aproape nelipsita din ritualul de infrumusetare a fiecarei femei, tinand cont de faptul ca o coafura corect executata te poate ridica sau plafona intr-o secunda. Totusi, indreptarea parului nu devine o obsesie a femeilor ahtiate dupa un par neted si suplu, ci si pentru femeile inzestrate cu un look afro, pentru care pieptanatul devine o corvoada, iar indreptarea parului o necesitate absoluta.

Este adevarat, insa, ca la momentul actual, parul drept se poate obtine si altfel decat cu ajutorul placii de indreptat parul conventionale. Da, placa de par genereaza efecte de lunga durata gratie temperaturii care poate depasi 200 de grade celsius, insa exista si o metoda mai „sanatoasa”, pentru femeile care isi doresc sa isi protejeze parul de actiunea ireversibila a temperaturilor crescute.

Voi decideti ce metoda de indreptare a parului vi se potriveste. Efectele depind foarte mult de tipul de par pe care il aveti, de frecventa cu care obisnuiti sa va coafati parul si, nu in ultimul rand, de cat de des va aplicati tratamente de regenerare si ingrijire a parului. Acest aspect este vital, fiindca un par deshidratat si tern nu va mai trebui agresat cu temperaturi ridicate, ci trebuie ingrijit corespunzator si coafat prin metode traditionale care sa il ajute sa se regenereze si sa-si recapete supletea de altadata.

Ce au in comun feonul si placa de indreptat parul?

Cunoscatoarele vor sti sa raspunda din prima incercare la aceasta intrebare. Raspunsul este simplu: ambele va permit indreptarea parului! Atat feonul, cat si placa de indreptat parul, functioneaza pe baza de temperatura ridicata. Este adevarat, feonul pe baza de aer cald, iar placa pe baza de caldura pura directionata asupra firului de par. Totusi, ambele variante prezinta avantaje si dezavantaje.

In timp ce feonul va permite indreptarea parului printr-o tehnica mai sanatoasa pentru structura firului de par, aceasta metoda nu ofera si rezultate de lunga durata ce pot concura cu efectele placii de indreptat parul. De ce? Ganditi-va ca parul uscat cu un feon capata volum, in timp ce placa de par netezeste parul si ii ofera greutate la varfuri, pentru a genera acel efect de „par tras in jos”. Pe de alta parte, placa de par ofera rezultate de lunga durata, fiindca fiecare suvita de par este netezita la o temperatura ridicata, neavand sansa de a reveni la volumul initial.

Ambele variante sunt la fel de eficiente, insa depinde pentru ce si pentru cine. Este vorba de context; daca planuiti sa va petreceti weekend-ul in patura, vizionand un film bun, atunci va puteti lipsi parul de agresivitatea celor 200 de grade si il puteti usca si indrepta rapid si usor. Daca, in schimb, trebuie sa onorati o invitatie importanta, atunci cu siguranta va trebui sa va neteziti firele rebele si sa va calcati putin pe inima pentru a obtine acea coafura cool. Simplu, rapid si de efect!

About Diana Sandu