Don't Miss

Lumina albastra si tensiunea la nivel ochilor

By on septembrie 19, 2020
Lumina albastra si tensiunea la nivel ochilor

Copiii de astazi cresc intr-o lume in continua evolutie, care se invarte in jurul computerelor. Adaugati pandemia actuala si sondajele surprinzatoare nu arata ca timpul de examinare, asa cum au raportat parintii, a crescut de 5 ori intre pre-pandemie si acum.

Deci, care este marea afacere?

Cand privim ceva de aproape, muschii ochiului se contracta pentru a aduce acel obiect in centrul atentiei. Aceasta „putere de focalizare” se numeste acomodare. Problema tensiunii oculare apare atunci cand acel sistem de cazare este supus stresului continuu asociat cu timpul extins al ecranului.

Cu timpul, muschii ochilor obosesc si isi pierd capacitatea de a functiona optim, ducand la dureri de cap, vedere incetosata si dureri de ochi. La copii, aceste reclamatii pot fi usor trecute cu vederea, mai ales atunci cand un examen de baza al acuitatii vizuale determina ca copilul este 20/20 si furnizorul nu face teste suplimentare suplimentare. In aceste conditii, un copil ar putea beneficia de o pereche de ochelari de lectura.

Lumina albastra emisa de ecrane joaca un rol semnificativ in somn. Suprima eliberarea melatoninei, un hormon care orchestreaza ritmul circadian. La copii, somnul este deosebit de important, avand in vedere rolul pe care il joaca in dezvoltarea copilului cognitiv si fizic.

About Diana Sandu