Don't Miss

Lucruri pe care nu le stiai despre mixerele cu bol

By on iunie 20, 2018
Mixer cu bol KitchenAid

Indiferent daca te gandesti sa cumperi un mixer cu bol pentru a-l folosi in bucataria proprie sau daca esti un bucatar profesionist, iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiti despre acest aparat celebru:

1.Mixerele au fost inventate initial pentru a scurti timpul de coacere in diverse activitati comerciale

In 1908, Herbert Johnson de la Hobart Manufacturing Company a inceput proiectarea unei masini care sa se ocupe de sarcina de a amesteca aluatul de paine. Pana in 1914, compania a comercializat un mixer de aproximativ 80 de centimetri, numit modelul H. A fost bine primit de brutarii comerciali.

2.Marinarii din armata au fost primii fani ai mixerelor

Inainte ca mixerele din spatele numelui KitchenAid sa fie folosite in bucatarie, au aparut in context mai aspre. Marina Nationala a Statelor Unite, mereu in cautarea unei modalitati de a salva timp si de a alimenta echipajele mari, a comandat mixerele Model H pentru trei dintre navele sale,unde s-au dovedit atat de valoroase incat dispozitivul a devenit parte a echipamentului standard al navei.

3.Numele KitchenAid a fost dat de sotia unui director executiv

Dupa succesul initial al mixerului comercial, Hobart a inceput sa lucreze la un mixer destinat uzului casnic, in bucatariile obisnuite. Dupa cum se spune in poveste, odata ce un prototip a fost finalizat, directorii executivi si inginerii au luat mixerele acasa la sotiile lor, incercand sa gaseasca un nume comercial atragator. Cand una dintre sotiile lor a laudat mixerul ca fiind “cel mai bun ajutor de bucatarie” pe care l-a avut vreodata, asa a fost ales numele francizei KitchenAid.

4.Prima varianta de mixer pentru acasa a fost enorma

In 1919, bucatarii au avut prima sansa de a gati cu o versiune mai mica a inventiei care a revolutinat intreaga industrie. Mixerul intern, numit H-5, nu s-a bucurat imediat de acelasi succes instant ca si predecesorul sau comercial. Nu era destul de elegant ca mixerele pe care le stim si le iubim astazi. H-5 cantarea aproximativ 65 de kilograme si avea 25 de inci. Fabricile puteau sa cupleze doar patru mixere pe zi.

5.Lansarea unei versiuni mai mici a propulsant KitchenAid pe piata.

In 1927, KitchenAid a lansat o versiune mai mica pe piata. Modelul G a fost mai mic decat modelul H-5 si un pic mai putin costisitor. Noua versiune a fost un adevarat succes, iar in trei ani s-au vandut aproximativ 20.000 de unitati.

About Diana Sandu