Don't Miss

Laptopuri low cost sau high cost?

By on octombrie 1, 2016
alienware

Am observat in ultimii ani o scadere foarte rapida a preturilor la laptopuri si nu numai. Toate produsele din categoria IT&C si-au redus pretul aproape la jumatate in ultimii 1-2 ani. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca tehonologia avanseaza foarte repede si tehnica si performantele de calcul se dubleaza la fiecare 2 ani. De aceea, un laptop cumparat acum 3-4 ani, acum este considerat depasit.

Asadar, daca doriti sa achizitionati un laptop, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca in cativa ani va trebui sa-l schimbati, asta in conditiile in care nu va cumparati un laptop ieftin pentru navigat pe internet sau ascultat muzica. Daca vreti ceva pentru gaming, nu va recomand sa va luati Alienware-uri, pentru ca sunt prea scumpe si pretul nu se justifica.

Unele laptopuri Alienware ajung si la 24000 Ron, insa consider ca oricum in cativa ani vor fi depasite si ele si atunci, cand vreti sa le vindeti, nu veti lua nici 10000 Ron pe ele. Asa ca, pentru gaming, ar fi mai bine sa va orientati spre niste laptopuri undeva la 3000-3500 Ron, care daca au procesor i7, placa video de 2 MB si 8 GB de ram sunt suficiente pentru a rula orice joc nou aparut, la rezolutii destul de bune. Iar la pretul de 3500 Ron, pot fi considerate laptopuri ieftine, in comparatie cu Alienware-urile.

Oricum, laptopul nu mai este de mult un lux, foarte multe persoane au laptop acum, deci n-ar trebui sa va ganditi ca la un lucru pe care-l achizitionati pe viata si de care sa aveti grija sa mearga si peste 10 ani. In maxim 3-4 ani il veti schimba, asa ca tineti cont de asta atunci cand il cumparati, vedeti daca se merita investitia.

About Diana Sandu