Don't Miss

La lumina lampii

By on august 17, 2015
la lumina lampii

Stau in pat la lumina lampii si citesc. Vad personajele din carte cum isi traiesc destinul si aud sunetele noptii. Afara, noaptea, e una senina plina de freamat al vietii. Imi petrec picioarele prin lenjerii moderne, asternuturi moi din bumbac. Am senzatia ca plutesc. Dau pagina cu pagina si decopar o alta lume, diferita de ceea ce vad eu, dar inteleg ca si noi, oamenii de zi cu zi, personajele reale putem avea o lume atat de unica.

Simt noaptea asta altfel: calda, tumultuoasa, plina de vise. Rasfoiesc niste hartii scrise de un autor renumit si realizez cum altii au avut nopti asemenea mie. Ma uit pe geam si vad luna imprejmuita de stele. Sta atarnata intr-un colt si ne vegheaza, iar stelele ii dau tarcoale. De multe ori m-am intrebat daca dincolo de stele se scriu romane, se traiesc aventuri ca cele din viata noastra sau din cartea citita. Probabil ca undeva, candva voi gasi si un raspuns, sau cel putin asa sper.

Trec la un alt capitol. Unul se pare mai intrigant, mai modern. Imi intind picioarele deasupra unei lenjerii deosebite si vad cum trupul meu imi trimite semnale relaxante. Poate e cazul sa incerc sa dorm. Simt moleseala aceea placuta care te imbie sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi lucruri la care speri. Visele din timpul noptii sunt niste inchipuiri minunate, care te fac sa zambesti, sa gasesti forta necesara, sa crezi in tine si in ceea ce poti. Stau intinsa intr-o liniste acum deplina si inca dau cate o pagina asteptandu-mi somnul la lumina lampii.

About Diana Sandu