Don't Miss

Justificarea pretului cosmeticelor bio

By on martie 6, 2016
cosmetice bio

Preturile unor preparate biologice sunt in general ridicate din mai multe motive, iar in cele ce urmeaza vei gasi cateva explicatii succinte in ceea ce priveste acest pret si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a gasi calitate la bani mai putini.

In primul rand ingredientele folosite in aceste preparate organice sunt exclusiv din agricultura biologica, iar aceasta presupune ca o planta sa creasca liber si fara interventia omului care foloseste substante chimice si compusi toxici industrial. Uleiul esential care rezulta din procesul de presare la rece este mult mai calitativ si mai bogat in nutrienti, vitamine si alti compusi vegetali ce poarta toate caracteristicile terapeutice ale plantei din care au fost extrase. Aceasta practica presupune existenta unor riscuri, deoarece atat timp cat o cultura este lasata sa creasca la voia naturii poate fi afectata de diversi daunatori care apar ca urmare a nefolosirii pesticidelor.

Alt motiv pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand incerci sa justifici un pret mai mare al produselor este cererea existenta pe piata. Pentru simplu fapt ca produselecosmetice bio sunt preferate de o sumedenie de oameni la ora actuala, iar numarul acestora creste pe zi ce trece exista o cerere demna de luat in considerare, astfel ca pentru a scoate un profit si a egala riscurile apar preturile mai ridicate.

Nu in ultimul rand trebuie sa amintim despre calitatea propriu-zisa a acestor preparate biologice. Daca vrei sa beneficiezi de avantajele plantelor naturale si compusilor bioactivi folositi intr-o crema sau o lotiune certificate de marile companii si care vine totodata cu instructiuni clare de utilizare atunci trebuie sa scoti ceva mai multi bani din buzunar.

Iata deci care sunt principalele motive pentru ca un produs cosmetic organic este adesea mai scump decat un altul asemanator, dar compus din ingrediente chimice si sintetice.

About Diana Sandu