Don't Miss

Iti calci corect hainele?

By on august 11, 2018
fier de calcat Philips

In general, calcatul hainelor cu un fier de calcat profesional este una dintre acele treburi pe care trebuie sa le faci intr-o gospodarie si pe care foarte putini oameni o iubesc. De obicei, avem tendinta de a amana cat mai mult aceasta sarcina, pana ce se aduna foarte multe haine si ne trezim ca, intr-o dimineata oarecare de luni, trebuie sa facem asta (cand de fapt prioritatea este sa plecam la munca). Dar nu trebuie sa fie asa.

Se poate spune ca multi dintre noi nu prea avem idee neaparat cum trebuie sa calcam lucrurile pentru a transforma aceasta experienta intr-una optima. De aceea, aceasta sarcina poate fi uneori o corvoada.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa transformi manevrarea unui fier de calcat intr-una chiar placuta!

Cum sa te pregatesti corect sa calci hainele

In primul rand, este aproape de la sine inteles ca trebuie sa calci doar acele articole de imbracaminte care sunt curate. Daca incerci sa calci o camasa cu o pata pe ea, atunci risti sa “imprimi” acea pata si mai adanc in tesatura si sa o distrugi pentru totdeauna. Deci, in acest sens, este bine sa te asiguri ca totul este curat inainte de a incepe sa calci articolul cu un fier de calcat Philips cu talpa ceramica.

Un alt lucru esential este sa setezi fierul de calcat la temperatura corespunzatoare, setata in general de particularitatile materialului din care este realizat un anumit articol vestimentar. In plus, este foarte important sa te asiguri ca ai destul spatiu de “lucru”, atunci cand incepi sa calci. De asemenea, te va ajuta mult in acest proces sa organizezi hainele intr-o anumita ordine, verificand instructiunile de pe etichetele lor. De obicei, este bine sa incepi cu cele care au nevoie sa fie calcate la cele mai joase temperaturi si sa termini cu cele care au nevoie sa fie calcate la temperaturi foarte inalte.

Odata ce ai facut toate aceste lucruri (ceea ce pentru prima oara te-ar putea speria si face sa crezi ca ai foarte multe de facut, dar dupa o vreme aceste actiuni vor intra intr-o anumita rutina), poti incepe procesul de a calca.

Tehnici de calcat

Unele articole de imbracaminte ar putea fi mai greu de calcat decat altele ( in general, aici se incadreaza camasile). Insa, anumite tehnici pot fi folosite pentru toate articolele vestimentare.

Unul dintre cele mai importante sfaturi este sa nu calci niciodata articolele de imbracaminte dintr-o miscare circulara, deoarece acestea pot deteriora materialul. In schimb, trebuie sa calci hainele folosindu-te de miscari lungi.

About Diana Sandu