Don't Miss

Istoria tractoarelor agricole

By on ianuarie 3, 2016
tractoare agricole

Tractorul agricol este un utilaj greu folosit in agricultura dar si in lucrarile forestiere si rurale. Forma tractoarelor este aceeasi pe patru roti insa ceea ce le face diferite unele de altele sunt functia de utilizare, forma lor si capacitatea.

Inceputurile tractoarelor agricole

Istoria acestor tractoare agricole incepe cu revolutia industriala din anul 1882. Atunci a aparut primul tractor agricol pe aburi. In 1892, a aparut primul model pe benzina (Froelich, SUA). Odata cu evolutia tehnologiei s-au dezvoltat si utilajele grele si astfel a aparut tractorul pe senile in 1904 proiectat de Benjamin Holt.

Tractoarele in lume

In 2002 aceasta industrie devine foarte dezvoltata atingand un numar de 26.7 milioane de tractoare care opereaza in lume. Pe primul rand aflandu-se Statele Unite ale Americii cu 4 800 000 de tractoare, Franta sintuandu-se pe locl al 7-lea. Astazi, tractoarele agricole sunt realizare astfel sa asigure siguranta soferului, daca tractorul se basculeaza. Utilizarea lor este diversa in locuri precum gradini, autostrazi, terenuri …

Marii producatori de tractoare agricole

Cei mai importanti producatori de tractoare agricole din ziua de azi sunt: JCB, New Holland, John Deere, Massey Ferguson, Fendt, Case IH, Caterpillar si multi altii. John Deere fiind primul producator de masini agricole ofera o gama larga de echipamente de gradina dar si echipamente de constructii si forestiere.

About Diana Sandu