Don't Miss

Istoria și semnificația narghilelei

By on mai 26, 2019
Narghilea Ganesha Victoriei

Știind că cea mai calitativă narghilea din București se găsește la Ganesha Caffe Victoriei, cu siguranță trebuie să cunoaștem câteva detalii de bază despre acest concept vechi de a te bucura de fumat.

Narghileaua este un dispozitiv destul de important în cultura fumatului și a vapatului. Ganesha Caffe Victoriei prezintă câteva detalii despre narghilea pe pagina oficială https://ganeshacaffevictoriei.ro/narghilea. Cu toate acestea, haideți să cercetăm un pic mai profund în istoria, originea și cultura acesteia.

Deși narghilea este numele cel mai răspândit și folosit pentru acest dispozitiv de fumat, este cunoscută sub formă altor nume diferite în întreaga lume. Unele dintre ele includ nargeela, nargile, narghile, shisha, sheesha, okka, kalyan, ghelyoon, ghalyan, goza, hubble-bubble etc. Majoritatea acestor expresii sunt de origine somaleză, arabă, etiopiană, indiană, turcă sau persană.

Potrivit mărturiilor, poveștilor și scrierilor, narghileaua a ajuns la întregul său potențial în India, în timp ce unii oameni pretind că a fost inventată de fapt în Persia.

Ce înseamnă „narghilea” mai exact?

Termenul de narghilea este derivat din cuvântul haqqa, ceea ce înseamnă „oală, jar” și „cavitate, goală”. Chiar dacă este vorba de numeroase nume, așa cum am menționat mai sus, oamenii din SUA doresc să se refere la acest tip de dispozitiv pentru fumat sub forma de shisha. Acest lucru este, totuși, incorect, deoarece shisha se referă numai la baza de sticlă a acestui instrument, dar termenul a devenit popular oricum.

Narghilea – Istoria și cultura

Narghileaua, în forma în care există astăzi, a fost inventată în jurul secolului al XV-lea în India. Totul a început atunci când afacerea indiană de fabricare a sticlei a început să înflorească, deoarece British East India Company a început să exporte sticlă în India. Cultura mistică din spatele acestui dispozitiv s-a răspândit rapid în Iran, unde oamenii au început să folosească narghileaua pentru a fuma Ajami, un tip de tutun fără aromă, dar puternic.

Cum funcționează o narghilea?

O narghilea tipică constă din mai multe componente, fiecare fiind la fel de importantă pentru a căpăta o experiență perfectă fumând narghilea.

Vasul (sau baza de apă) este umplut cu apă, astfel încât tulpina descendentă este scufundată. Stratul metalic trebuie perforat sau poate fi utilizată o folie metalică pentru a acoperi vasul. Bucățile fierbinți de cărbune sunt apoi plasate pe partea superioară a foliei, astfel încât tutunul din vas poate fi încălzit până la o temperatură adecvată. Când utilizatorul începe să inspire aerul prin furtun, permite și accelerează transferul de căldură.

Sfaturi și trucuri pentru fumat narghilea

  • Răspândiți bobina uniform pe folie, astfel încât tutunul să poată arde mai consistent.
  • Adăugați aproximativ 2 centimetri de vin în vas pentru o aromă îmbunătățită.
  • Adăugați fructe de citrice (lămâie, portocale, mango, grapefruit) în apă pentru o senzație fructată unică.
  • Adăugați cuburi de gheață în apă pentru o senzație de fumat rece ca gheața.

Sperăm să vă bucurăți de lecția de istoriei asupra subiectului „narghilea”. La Ganesha Caffe Victoriei, se pot găsi diferite alternative de arome, pentru gusturile oricărui client. Fiind renumită în București, este imposibil să fie ratată de pasionații de narghi

About Diana Sandu