Don't Miss

Investitii prea mari pentru intretinerea echipamentelor de birou?

By on martie 30, 2016
echipament birou

Sunteti  presat de sumele tot mai mari pe care trebuie sa le investiti in  echipamentele de birou, intretinerea acestora si reparatiile ce apar  destul de frecvent?

Pe langa solutiile pe care le ofera marea majoritate a magazinelor IT&C, o serie de sfaturi ne pot ajuta in a evita cheltuielile mari cauzate de utilizarea intensa a echipamentelor de birou, in special in cele ce privesc gama de consumabile de imprimante.

– Economisiti in timp ce tipariti: evitati sa utilizati cartuse foarte ieftine, care se vor epuiza intr-un timp  foarte scurt. Cartusele originale pot  costa mai mult, intr-adevar, insa asigura o valoare mai mare materialelor tiparite, pe termen lung.

– Incercati sa achizitionati imprimante care nu folosesc cartuse ce contin 3 culori. Cand o culoare se va termina, cartusul nu va mai functiona deloc, chiar daca mai este suficienta cerneala ramasa in celelalte doua spatii de depozitare. Ci, mai bine, cumparati o imprimanta care sa utilizeze cate un cartuse separat pentru fiecare culoare.

– Luati in calcul si achizitia unor cartuse reincarcate; se poate astfel sa economisiti intre 20% si 70% fata de consumabilele originale ale producatorilor de imprimante.

– Daca tipariti in mod predominant documente in alb si negru, o imprimanta cu laser va folosi toner, care tine mai mult decat cerneala (mii de hartii in loc de sute).

– Folositi modul draft pentru a economisi din cartus (atunci cand calitatea materialelor nu e esentiala)

 Probabil v-ati confruntat cu astfel de situatii, in care imprimantele nou achizitionate veneau  cu cartuse umplute cu atat de putina cerneala, inca a trebuit ca in mai putin de cateva zile sa trebuiasca sa cumparati altele. Articolele pe aceasta tema, din presa straina, arata cum de-a lungul anilor, marimea buretilor din cartuse, care tin cerneala, au fost reduse sistematic. Restul cartusului e pur si simplu spatiu gol. In alte cartuse de imprimante,  rezervorul de cerneala a fost in mod constant redus, ca dimensiune. Pe langa urmarea acestor sfaturi legate de abordarea unor consumabile, mai puteti lua in calcul  achizitia de produse originale, sau de producator, din locuri ce prezinta incredere.

About Diana Sandu