Don't Miss

Invata cum sa-ti cureti bucataria fara produse profesionale

By on mai 30, 2016
curatenie in bucatarie

Orice gospodina stie cat de rapid se murdaresc obiectele de mobilier din bucatarie, urmele de alimente, petele de grasime sau prezenta alergenilor fiind destul de dificil de indepartat. Principalele arme impotriva murdariei sunt produsele de curatenie, ele avand atat rol de curatare si igienizare cat si de a intretine obiectele de mobilier. Este totusi important sa stim cum sa alegem produsele de curatare, nu tot ceea ce regasim in comert reprezinta solutii viabile pentru bucataria noastra. Insa nu doar produsele de curatenie sunt solutia pentru a scapa de petele din bucatarie, este de ajuns sa va bazati pe cateva substante de care cu siguranta bucataria ta se bucura in acest moment.

Daca o firma de curatenie specializata in prestarea unor astfel de servicii se foloseste de unelte si produse de cele mai multe ori scumpe, inaccesibile oricarei gospodine, salvarea vine datorita produselor ce pot fi realizate prin imbinarea efectelor benefice ale unor substante regasite in bucataria proprie.

Primul si probabil cel mai cunoscut dezinfectant este bicarbonatul de sodiu, o substanta de ordin alimentar pe care o putem achizitiona din majoritatea magazinelor alimentare. Desi este folosita indeosebi pentru a curata grasimile si alte substante greu de indepartat, in combinatie cu sucul de lamaie poate avea si un efect dezinfectant. Lamaia este cunoscuta drept un aliment antiseptic natural, astfel ca o putem utiliza pentru o curatare eficienta a suprafetelor mobilei, efectul fiind atat de indepartare al virusurilor si patogenilor cat si de improspatare.

Un alt truc pe care si o firma curatenie il foloseste este legat de solutiile de curatare pentru mobila, in special cele lichide. Indiferent ca este un detergent special sau un sapun lichid de o buna calitate, incercati sa il diluatii in doua cantitati egale, atat in apa cald cat si in apa rece. Incepeti prin a indeparta petele de grasime depuse pe mobilier cu ajutorul apei calde si finalizati operatiunea prin folosirea combinatiei de sapun lichid si apa rece. Dupa curatarea eficienta a suprafetelor, se recomanda utilizarea unei carpe uscate fabricata dintr-un material moale, asa cum este bumbacul, pentru a sterge suprafata si pentru a-i reda stralucirea.

Daca nu dispuneti de o solutie dedicata curateniei dar in bucutaria voastra se regaseste o sticla de otet din mere, puteti sa considerati procesul de curatenie salvat. Este de ajuns sa luati un vas, sa puneti jumatate otet si jumatate apa calduta si sa va inarmati cu multa rabdare. Cu ajutorul unei carpe sau lavete inmuiate in aceasta solutie se sterg suprafetele peste care s-au depus pete de grasime sau alimente, rezultatul fiind cu siguranta unul de calitate.

About Diana Sandu