Don't Miss

Intunericul din suflet

By on august 28, 2019
intunericul din suflet

Acest lucru inseamna ca nu vad vremuri intunecate sau dificile? Nu, deloc, viata este un amestec de sarituri si coborasuri. Suntem fiinte umane si acest lucru este perfect natural. De multe ori nu suntem constienti de acest lucru si dorim sa evitam senzatia sau tristetea.

Ne temem sa fim deschisi si cinstiti atunci cand simtim astfel. Ceea ce nu ne dam seama este ca teama noastra de a ne ocupa de emotiile noastre negative poate aduce de fapt anxietate si depresie! La fel cum a citat Carl Jung, „ceea ce rezista persista”.

Odata ce eliminam multe temeri pe care le avem despre anxietate si depresie, si anume ca suntem bolnavi sau ca nu vom deveni mai buni, putem invata sa imbratisam aceste momente. Cand ne imbratisam emotiile negative si mergem cu sentimentele, ne miscam in mod natural prin ele mult mai repede.

Am ajuns la un moment dat in viata mea ca acum sunt pe deplin constienta de faptul ca aceste momente de disperare sunt, de fapt, momente de rupere. Acum nu mi-e teama sa simt ce simt, intru pe deplin in noaptea intunecata a sufletului, desi nu atat de des sau de mult. Cand iesesc din cealalta parte, exista intotdeauna o viziune mai clara asupra modului de urmat.

In aceste momente am primit cea mai mare sursa de inspiratie. Nu doresc sa ma distrag sau sa evit aceste vremuri. Cred ca si dvs. puteti sa invatati binevenirea invatarii pe care aceste momente o ofera.

Aceasta nu este o informatie noua! Cei mai de succes oameni din lume sunt pe deplin constienti de cresterea care poate sa apara in vremuri dificile. Napoleon Hill, autorul celebru al „Think and Grow Rich”, spune: „Fiecare adversitate, fiecare esec, fiecare suferinta poarta cu ea o samanta pe un beneficiu egal sau mai mare”. Diferenta este ca acesti oameni sa invete cum sa lucreze prin adversitatile lor.

About Diana Sandu