Intretinerea unui gazon artificial
Suprafata din gazon artificial pe care o achizitionati este, in fapt, un produs. Si stim cu totii cata grija avem pentru bunurile noastre pentru ca ele sa-si mentina starea de functionalitate, indiferent ca vorbim despre un telefon mobil, un televizor, o masina, etc.
Asa se procedeaza si cu un gazon artificial. Oricare ar fi motivul pentru care l-ati cumparat, desi intretinerea sa nu costa nici pe departe cat costa intretinerea unui gazon normal, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi cu privire la mentenanta sa, spre a-l putea folosi in conditii excelente intr-un timp cat mai indelungat.
In principiu, durata de viata sau functionalitate a unui gazon artificial se intinde in jurul a 5-6 ani. Insa respectand anumite reguli, ii veti spori durata de viata si starea optima de folosinta.
In primul rand, este foarte importanta perierea gazonului, pentru redistribuirea simentrica a firelor, pentru a nu lasa spatii neacoperite de iarba. De asemenea, in cadrul acestui proces se uniformizeaza granulele de cauciuc aflate la baza firelor.
O alta regula ar fi sa nu utilizati utilaje grele pentru indepartarea zapezii in timpul iernii. Faceti acest lucru manual, greutatea utiliajului ar putea afecta gazonul, creandu-i, pe alocuri, denivelari. De asemenea, eventuala scurgere deulei sau combustibil din utilaj ar putea deteriora firele de iarba. La un interval regulat, maturati gazonul, indepartati orice ese adus de vant, fie ca este vorba despre crengi, resturi menajere, pachete, etc. Asigurati-va ca la baza firelor nu sunt aruncate gume de mestecat sau mucuri de tigara. Sau mai bine, ar fi indicat sa postati pentru utilizatorii terenului pe care il detineti o regula prin care sa le interzica fumatul. O tigara aprinsa aruncata in fierele de iarba le-ar deteriora drastic.
Acestea ar fi pe scurt, cateva dntre sfaturile de intretinere ale gazonului artificial pe care trebuie sa le urmati.
0 comments