Don't Miss

Intrebari pentru configurarea unor sisteme de supraveghere video

By on aprilie 4, 2016
configurator

Societatea romana incepe sa puna un accent tot mai mare pe securitate, indiferent ca e vorba de sectorul privat sau cel public. De la marile companii pana la micile magazine, nu e ceva neobisnuit casisteme de supraveghere video sa fie instalate si operationale 24 de ore din 24. Care sunt insa modalitatile de alege camerele potrivite si ce obstacole ne pot sta in cale?

Iti poti adresa aceste intrebari:

1. Care este obiectivul principal pentru instalarea unui astfel de sistem? Dar cele secundare?

2. Ai mai utilizat camere de supraveghere?

3. Doresti sa instalezi singur sistemul sau vei apela la o firma specializata?

4. Vei completa aceasta solutie de paza cu ajutorului unui sistem de alarma?

5. Care sunt spatiile ce vor fi luate in vizor?

6. Ce conectivitate la internet vei folosi pentru a ramane la curent cu transmisia video?

7. Care este calitatea imaginilor pe care vrei sa le urmaresti?

8. Pentru ce perioada doresti sa pastrezi inregistrarile acestui sistem de supraveghere video?

9. Care este bugetul alocat acestei investitii si cat este el de flexibil?

A raspunde la aceste 9 intrebari poate parea un efort destul de sporit. Insa luarea unei astfel de decizii e un proces complex, iar greselile pe care le putem face, ne pot costa ulterior mult mai mult decat timpul investit in acest pas. Mai ales in aceasta perioada de criza economica, cand fiecare buget este mai subtiat.

Fiecare raspuns la punctele de mai sus trebuie clar conturat, pentru ca alaturi de specialistii din domeniul magazinelor de camere video de supraveghere sa  instalati cele mai potrivite sisteme.

Sub nicio forma nu trebuie sa neglijati aspecte ca numarul de camere necesar, supravegherea intrarilor, instalarea de modele cu infrarosu si urmarirea transmisiei prin intermediul telefonului mobil (a tabletei pc sau a laptopului) – dincolo de a fi un moft, acest lucru ne permite sa ramanem in mod constant in contact cu inregistrarea video – de oriunde din tara, doar prin intermediul semnalului 3G.

Un alt aspect pe care nu l-am precizat este luarea in calcul a unui posibil upgrade ulterior – daca pe viitor preconizati ca va veti extinde activitatea, ca si firma sau veti dori instalarea unor camere si in alte spatii sau incaperi, faceti tot posibilul ca DVR-ul ales sa permita acest lucru.

About Diana Sandu