Don't Miss

Internetul a schimbat totul

By on mai 17, 2016

Pana la aparitia internetului, citeam cele mai interesante informatii cumparand doua-trei ziare care apareau zilnic, iar acum mai sunt doua-trei de toate, ne uitam zilnic la TV cu orele pentru a asculta cele mai noi stiri si pentru a urmari meciurile de fotbal, acum deschidem laptopul si ne uitam la programele TV pe internet. Pentru a achizitiona un obiect vizitam magazin cu magazin in speranta ca vom gasi ceea ce cautam. Dar acum deschidem siteul unui magazin online unde stim ca-l vom gasi cu siguranta. Daca nu e sa fie pe respectivul magazin online, intram pe atotstiutorul Google si acesta ne va indruma catre mai multe magazine online pe care cu siguranta vom gasi obiectul mult dorit.

Daca doream sa cumparam ceva mai ieftin sau la mana a doua, mergeam la un amanet pentru a gasi un telefon mobil mai ieftin si ne rugam sa fie exact cum ne povestea vanzatorul, un telefon excelent, desi a fost folosit de catre o persoana de nu foarte mare incredere. Iar asteptarile, normal, ne erau inselate si teapa era la ordinea zilei.

Dar acum e din nou mult mai usor, intram pe un site de anunturi gratuite, acolo unde diverse persoane posteaza ceea ce au de vandut si cu siguranta vom gasi un telefon mobil mai vechi, dar la un pret foarte bun si intr-o stare excelenta. Nu trebuie decat sa intrii in categoria de anunturi telefoane mobile si sa analizezi toate ofertele de pe site. Vei gasi cu siguranta un telefon care sa-ti faca cu ochiul si pe care sa-l achizitionezi la un pret foarte bun.

Comanda pentru un astfel de telefon se face pe siteul respectiv, dar se poate lua legatura si cu ofertantul, cel care vinde telefonul, pentru a fi sigur ca sansele de a lua teapa se reduc la zero. Iar sanse sa nu fie telefonul tocmai cum este descris sunt foarte mici, deoarece un site de anunturi care isi respecta utilizatorii au la dispozitie cateva obligatii pe care le impun celor care vand, iar daca se primesc raportari, persoana respectiva poate fi foarte usor eliminata de pe site sau chiar se poate ajunge mai departe, daca apeleaza la o inselatorie cu aspecte grave.

Pentru siguranta ca vei achizitiona un telefon mobil, sau orice altceva, si care sa fie la standardele notate in anunt, poti opta si pentru o livrare personala a celui care vinde. Bineinteles, aceasta operatiune este posibila doar daca sunteti din acelasi oras si ofertantul este de acord sa va inmane personal produsul dispus spre vanzare. Daca refuza sa va inmaneze personal produsul, atunci ar trebui sa intrati la banuieli si sa-i cereti cateva detalii lamuritoare despre faptul ca nu doreste sa va intalneasca personal pentru a finaliza vanzarea produsului.

Daca nu vine cu explicatii concrete si credibile, atunci singura varianta este sa renuntati la a mai achizitiona produsul pentru a nu fi pusi in situatia de a apela fie la cei care se ocupa de siteul de anunturi gratuite, fie chiar sa apelati la institutiile publice care sa se ocupe de recuperarea sumei oferite pentru un produs care nu respecta intrutotul descrierea din anunt. Dar aceste cazuri sunt izolate datotita sistemului complex de siguranta a siteurilor de anunturi gratuite realizate de catre persoane care chiar sunt profesioniste in domeniu.

About Diana Sandu