Don't Miss

Inspectarea cosului de fum, o sarcina divizata in trei pasi

By on august 13, 2016
cos de fum

Cei mai multi proprietari de case ignora inspectiile de care au nevoie cosurile de fum, deoarece ei nu cred ca folosesc suficient de des semineele respective. Cu toate acestea, in momentul in care o sa aveti o problema ca rezultat al deteriorarii cosului, o sa va dati seama ca tariful de inspectie pentru respectiva constructie ar fi fost unul mult mai mic decat cheltuielile rezultate din ignorarea micilor lacune de functionare. Institutul pentru siguranta cosurilor de fum din Statele Unite ale Americii are recomandari standard nu doar pentru frecventa inspectiilor ce trebuiesc a fi efectuate cosurilor, ci si asupra profunzimii acestora. Aceleasi indicatii le primesc si proprietarii care aleg sa isi cumpere cosuri de fum de la Max Stil SRL.

Aici sunt recomandarile:

Inspectia de nivelul I trebuie sa fie efectuata anual. Aceasta este cerinta minima pentru proprietarul unei case. In cadrul procesului de inspectie vor fi examinate zonele usor accesibile ale cosului de fum, asa cum ar fi gazele arse, orificiile de ventilatie, conectorii de baza ( in cadrul semineelor cu gaz), dar si amortizorul.

Persoana care efectueaza inspectia va verifica, de asemenea, daca accesul nu este obstructionat de diverse impuritati, obstacole care ar putea fi periculoase in momentul in care se incearca fara reusita eliminarea gazelor arse. Din aceasta categorie fac parte si depunerile de creozot, care fac parte din categoria substantelor combustibile. Aceasta inspectie se aplica semineelor cu lemne si semineelor care functioneaza pe baza de gaz, cu flacara galbena si albastra.

Inspectia de nivelul II se efectueaza in momentul in care proprietarul doreste schimba ceva in sistemul sau, respectiv tipul de combustibil, captusirea, adaugand cosului o componenta de rating diferit. Aceasta inspectie se va efectua, de asemenea, in cazul in care inspectia de nivelul I sugereaza faptul ca ar fi necesara o analiza mai in profunzime, existand probabilitatea unui pericol ascuns.

Pentru detectarea respectivului pericol, care de cele mai multe ori se concretizeaza printr-o hiba de functionare, poate fi nevoie de anumite instrumente speciale de acces. Evenimentele seismice justifica aceasta inspectie, care se adreseaza zonelor ce ofera accesibilitate la nivelul cosului. Exemple sunt mansardele sau subsolurile. Nu in ultimul rand, inspectia de gradul doi este utila pentru verificarea materialelor combustibile.

Inspectia de nivelul III se justifica printr-o constatare in cadrul verificarii de gradul II sau in cazul in care cosul de fum devine cauza sigura a unui incendiu. De cele mai multe ori, specialistii va recomanda sa nu folositi cosul de fum pana ajungeti in situatia de a avea nevoie de o astfel de inspectie.

Fara doar si poate, cosul de fum este o adevarata responsabilitate pentru proprietarul sau. Motivul este unul usor de intuit si se raporteaza la faptul ca nu puteti vedea nimic in jos, dar nici in sus la o simpla inspectie vizuala. Tocmai din aceasta cauza sunt necesare aceste trei analize din partea specialistilor. Ele sunt esentiale pentru sanatatea si pentru siguranta dumneavoastra si a familiei, fiind singurele metode prin intermediul carora va puteti asigura de faptul ca toate componentele cosului se gasesc intr-o stare perfecta de functionare.

About Diana Sandu