Don't Miss

Initiative ingenioase pentru reconditionarea propriei locuinte

By on mai 29, 2015
proiecte case

Sezonul cald este o perioada propice pentru a ne ingriji de functionalitatea propriei locuinte, deoarece temperaturile nu influenteaza negativ orice modificare pe care o aducem in designul exterior sau cel interior. Se poate lucra fara retineri la aspectul vizual al gradinii, sau se pot aduce plusuri esetetice fatadelor, orice tentativa fiind usor de implementat daca mediul exterior este favorabil. In timpul iernii exista posibilitatea ca anumite lucruri sa se degradeze, fie ca ne raportam la cromatica fatadelor, la functionalitatea uniforma a acoperisului, sau la stricaciunile survenite in urma intemperiilor specifice unei ierni friguroase.

O gospodarie functionala genereaza un anumit nivel de confort dupa care tanjim pe toata perioada anului, intotdeauna ideile ingenioase fiind premisa de la care se pot configura proiecte case cu rezultate uimitoare, apreciate atat de membrii familiei cat si de persoanele din exterior care va calca pragul la diverse evenimente. Fara sa vorbim despre un efort supraomenesc, aducem in prim plan cateva sugestii pe care le puteti implementa vara aceasta fara sa aveti nevoie de un buget impresionant.

In primul rand, o problema majora intampinata pe parcursul iernii este reprezentata de incalzirea locuintei. Pentru ca urmatorul sezon rece sa va prinda echipati asa cum trebuie, optiunea pentru un sistem eficient de incalzire este un aspect care ar trebui sa beneficieze de o pozitie fruntasa in topul prioritatilor dumneavoastra. Perioada calda a anului este momentul prielnic pentru a modifica sistemul de incalzire, deoarece in acest interval temporal temperaturile exterioare sunt de ajuns pentru un nivel termic confortabil in interiorul casei.

O initiativa demna de implementat intr-o casa moderna este incalzirea de la nivelul pardoselii, procedura intens apreciata de persoanele care doresc sa optimizeze spatiul intim, eliminand orice echipament tehnic din design. Nici pe timpul verii nu scapam de griji din acest punct de vedere, achizitionarea unui aparat conditionat fiind cea mai populara metoda prin care putem gestiona temperaturile ridicate din perioada iunie-august.

Infrastructura din jurul casei este foarte importanta, tocmai pentru ca la baza acesteia stau materiale precum betonul sau asfaltul. Desi sunt considerate durabile si rezistente de catre specialistii in constructii, ele nu fac intotdeauna fata cu brio intemperiilor exterioare, inghetul si precipitatiile abundente fiind agentii care le degradeaza treptat, dar sigur. Latura functionala poate fi imbunatatita prin intermediul investitiei intr-un sistem de degivrare, sau prin crearea unor zone de scurgere a precipitatiilor. Latura estetica infatiseaza optiuni diversificate, plantarea arbustilor ornamentali si a unor specii inedite de exemplare florale reprezentand o adevarata placere pentru reprezentantele publicului feminin. Aceasta este o ocazie inedita prin care va puteti afisa preferintele decorative, ingrijirea si personalizarea gradinii ingloband activitati pe care le puteti defasura in familie.

Daca observati faptul ca nu sunteti satisfacuti de ferestrele si usile locuintei dumneavoastra, sezonul cald este momentul prielnic pentru a face o modificare in acest sens. Fie ca mizati pentru o inlocuire completa sau doar pentru reparatii locale, apelati doar la servicii profesioniste de montaj si mentenanta. Achizitionarea panourilor solare, investitia intr-un sistem potrivit si ergonomic de canalizare, alaturi de construirea unor spatii adiacente de relaxare( terasa) reprezinta alte metode complementare prin intermediul carora puteti spori confortul resimtit in propria locuinta.

About Diana Sandu