Don't Miss

Ingrijirea extensiilor de par

By on ianuarie 2, 2017
extensii

Astazi, mai mult decat oricand, doamnele si domnisoarele au la dispozitie o sumedenie de coafuri si tehnici de creare a unei podoabe capilare de invidiat. Internetul abunda in resurse educative pe aceasta tema. Ultima, cea mai importanta si cea mai utila descoperire in materie de coafuri o reprezinta tehnica atasarii unor suvite false de par – numite extensii de par – la parul natural, cu scopul de a-l lungi, indesi, infrumuseta si de a-i schimba culoarea.

Acest procedeu de infrumusetare este disponibil oricui, datorita preturilor accesibile si multitudinii de saloane de coafura care realizeaza montarea unor asemenea extensii (in cazul unor extensii clip-on, nu aveti nevoie de o persoana experimentata, deoarece ele se pot monta chiar si de catre clienta, acasa).

Exista insa un aspect caruia toate femeile care apeleaza la aceasta tehnica de infrumusetare a podoabei capilare trebuie sa-i acorde o atentie deosebita. Acest aspect se refera la intretinerea acestor extensii de par. Din cauza lipsei de timp, latura aceasta a ingrijirii este adesea neglijata.

E bine de stiut faptul ca extensiile necesita o atentie speciala. Se recomanda sa iti legi parul cu o esarfa atunci cand dormi; daca ai extensii microring, ar fi bine sa dormi cu parul impletit. In cazul in care doresti sa iti vopsesti parul – cu tot cu aceste suvite -, e bine sa apelezi la un profesionist. Trebuie sa ai mare grija atunci cand iti piepteni parul – sa nu incepi chiar de la radacina – pentru a nu-ti smulge extensiile (mai ales daca ai extensii cheratina); sunt recomandate periile din par natural. Spalarea parului trebuie sa se faca neinsistand prea mult pe radacina firelor de par.

Spumele, fixativele si alte cosmetice pe baza de silicon pot fi folosite, cu conditia sa nu fie aplicate la baza extensiilor. Atentie mare si la aparatele de ondulat sau indreptat parul: cand e vorba de extensii cheratina sau extensii microring, nu aveti voie sa folositi placa de indreptat parul in locul unde sunt prinse suvitele, datorita riscului de topire a legaturilor si de imprastiere a substantei respective prin par.

About Diana Sandu