Don't Miss

Imprimantele in 2016 – consumabile si cartuse

By on iunie 7, 2016
imprimante

In anul 2016, incepem sa ne amintim tot mai greu perioada in care in birouri se utilizau si scanere, pe de o parte si imprimante, copiatoare sau faxuri pe de alta parte. Acum, toate aceste facilitati vin combinate intr-un singur dispozitiv – imprimanta multifunctionala. Care sunt insa criteriile dupa care se achizitioneaza astfel de echipamente, cum alegem cele mai potrivite consumabile imprimanta? Sunt cateva din intrebarile la care cu siguranta ne-am gandit.

In primul rand, aceste multifunctionale pot sa tipareasca si sa scaneze documente si fotografii, actionand de asemenea si ca si copiatoare. Uneori vom putea tipari chair de pe un stick USB sau de pe un card de memorie, alteori chiar prin wireless. Aceste facilitati recente asigura o mai mare viteza si o eficienta sporita.  Alte criteriu este modul de functionare al acestor imprimante – unele utilizeaza printarea prin inkjet, in timp ce altele prin laser.

Prima tehnologia de care am amintit este mai accesibila din punct de vedere al pretului si genereaza culori foarte bune. Cele care folosesc laser sunt deseori mai scumpe, insa sunt mai potrivite pentru a imprima text decat grafica (asigurand in acelasi timp si viteze mai bune de tiparire).

In functie de aceasta decizie, ulterior va trebui sa abordati si problema consumabilelor – indiferent de gama, veti avea de ales intre 3 mari categorii – pe de o parte, sunt produsele originale, de producator, care respecta intru totul specificatiile respectivului produs, insa au preturi de obicei mai mari decat a urmatoarelor doua; in al doilea rand, pe piata de specialitate cele mai intalnite sunt produsele compatibile (realizate de alti producatori) care pot sa ofere aproximativ aceeasi performanta, la preturi accesibile;

in fine, se pot achizitiona din anumite locuri si cartuse de toner care sa ofere o calitate buna, la un pret mic – ne referim la cartuse remanufacturate. Luati in calcul mereu si numarul de pagini pe care le puteti tipari cu un toner, in comparatie cu un altul. Pe langa toner, se mai pot lua in calcul si cilindrii, cipuri si alte consumabile. Tot in directia calitatii, nu trebuie sa neglijam importanta hartiei pe care o folositi.

Pentru o decizie corecta, e bine sa sondati mai multe oferte, sa comparati si sa utilizati chiar forumuri de specialitate.

About Diana Sandu