Don't Miss

Importanta studiilor geologice inainte de executarea unui foraj

By on februarie 22, 2018
Studiu geologic pentru foraj

Apa este resursa indispensabila vietii, asa ca oamenii sunt mereu in cautarea unor solutii prin care sa obtina o calitate mai buna a acesteia, intrucat puritatea ei influenteaza direct starea de sanatate. O apa potabila este curata si lipsita de impuritati.

Forajul a aparut ca raspuns la nevoile tuturor oamenilor de a obtine o calitate superioara a apei, atat pentru uz caznic, cat si pentru uz industrial. Mai mult decat o gaura realizata in scoarta terestra, un foraj este o lucrare complexa care permite extragerea apei potabile. Avand in vedere dificultatea lucrarii, un foraj nu poate fi executat de oricine, in orice conditii.

Pentru a avea parte de o constructie care sa va ofere rezultate exceptionale, este important sa apelati la o echipa de profesionisti care sa execute forajul la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru realizarea unei lucrari ireprosabile, specialistii se documenteaza in prealabil pentru a stabili care sunt cele mai bune tehnologii de forare pe care le pot folosi, in functie de numerosi factori.

Structura hidrografica, caracteristicile solului, proprietatile chimice, dar si cele fizice ale forajului, temperatura, toate aceste caracteristici influenteaza atat constructia forajului, cat si pretul acestuia.

O echipa de profesionisti este capabila sa se orienteze atat in functie de necesitatile clientilor, cat mai ales de posibilitatile pe care mediul le impune. Un foraj de calitate este executat in urma unor studii geologice, care indica ce metode pot fi folosite pentru a obtine un rezultat care sa se mentina timp indelungat. Tehnicile alese pentru executarea forajelor de apa sunt influentate de factorii naturali care, nu numai ca dicteaza ce metode de foraj pot fi folosite pentru o anumita zona, dar indica, totodata, costurile. Toate acestea se regasesc in studiile geologice executate de specialistii care se ocupa de realizarea unui anumit foraj, intr-o zona anume, deoarece nu toate impun aceleasi metode sau tehnologii de forare.

Duritatea solului, marimea instalatiei, debitul necesar al unui foraj care influenteaza direct diametrul de tubare, precum si pozitia pe care acviferele o detin intr-o anumita zona geografica, toate sunt indicatoare pentru echipa de profesionisti. Acestia realizeaza diferite masuratori, pentru a detecta ce tehnologii si ce utilaje sunt potrivite pentru un anumit foraj, dar si pentru a stabili costurile pe care acesta le presupune, astfel incat sa ofere clientilor o ofera cat mai avantajoasa.

Forajul este o lucrare de importanta majora care este menita sa reziste timp indelungat. Pentru a avea parte de un rezultat spectaculos si de un randament foarte bun, este important sa apelati la o echipa de profesionisti care sunt capabili sa execute cu profesionalism si responsabilitate fiecare lucrare in parte. Documentarea inainte de executie este extrem de importanta, iar studiile geologice, precum si identificarea principalelor riscuri sunt esentiale pentru a realiza o lucrare impecabila.

O echipa bine consolidata urmeaza o strategie bine intocmita si nu sare peste etape. Mai mult, aceasta foloseste cele mai bune metode si utilaje de ultima tehnologie pentru a va asigura de rezistenta in timp a forajului si de capacitatea acestuia de a furniza apa potabila, lipsita de impuritati.

About Diana Sandu