Don't Miss

Idei de cadouri pentru persoanele dragi

By on septembrie 20, 2015
cosuri cadou

Ipostaza de a cumpara un cadou pentru o persoana apropiata nu este nicidecum una simpla, asa cum am fi tentati sa credem la prima vedere. Chiar daca aveti impresia ca detineti suficiente informatii despre gusturile sale, sau stiti de ceva timp care sunt dorintele ce acapareaza prim planul wishlist-ului sau, tot exista posibilitatea sa va confruntati cu un blocaj, de inspiratie sau de decizie. Bineinteles, va doriti ca darul oferit sa fie perceput drept unul util, dar personal. Un moment destul de neplacut este acela in care ne dam seama ca nu am raspuns nici pe departe asteptarilor celor din jur, iar cadoul asupra caruia ne-am focusat atentia nu intruneste preferintele rudei sau amicului in cauza.

Asadar, care sunt principalele optiuni pe care ne putem baza in momentul in care ne paraseste inspiratia? Din fericire pentru persoanele care se confrunta cu dificultati majore in momentul in care se afla in situatia de a achizitiona o atentie pentru un prieten, o ruda sau un superior din mediul profesional, exista cateva cadouri standard, caracterul lor universal fiind, fara doar si poate, un aspect care se poate personaliza pe parcurs. In ultimul timp ne inconjoara un nou trend, mai precis modelele diversificate de cosuri cadou – acele pachete cu un ambalaj diafan, in a carui compozitie se regasesc produse diversificate, provenite fie din mediul culinar sau din aria produselor de ingrijire corporala.

In general, ele sunt impartite pe categorii in functie de sezonul caruia i se adreseaza, Sarbatorile Pascale sau Craciunul fiind un prilej potrivit pentru impartirea acestor atentii. Marile corporatii internationale apeleaza la acest tip de cadouri pentru ca ele satisfac intr-un procentaj multumitor angajatii, mai ales ca pachetele alese corespund nevoilor omogene pe care le intampina orice persoana, indiferent de ocupatie, categorie de varsta sau clasa sociala. Modelele universale sunt o solutie ingenioasa pentru momentele in care trebuie sa va impresionati superiorii sau pentru contextul in care va adresati unui numar mai mare de persoane. Bauturile fine, sortimentele inedite de marmelada sau dulceata, precum si pralinele de ciocolata intruchipeaza doar cateva dintre ingredientele selecte care pot defini un cos de cadou bine pus la punct.

A doua propunere este una la fel de moderna si aduce in prim plan voucherele cadou, tot mai adesea oferite de magazinele comerciale care doresc sa isi fidelizeze clientii. Da, un asemenea vocher se poate dovedi o alegere inspirata pentru o prietena draga care doreste sa isi infrumuseteze garderoba de toamna sau pentru parintii care vor sa investeasca intr-un articol electrocasnic menit sa le faciliteze sarcinile in gospodarie. O metoda la indemana pentru persoanele care nu sunt obisnuite sa se puna in postura celuilalt, gandindu-se zile in sir care ar fi surpriza ideala pentru o persoana apropiata. Asadar, este suficient sa cunoasteti cateva dintre magazinele preferate ale prietenilor sau rudelor pentru a le putea oferi o asemenea atentie versatila.

Ultima sugestie valorifica un cadou mai degraba simbolic, dar care nu poate da gres atunci cand vine vorba despre publicul feminin. Femeile sunt fara indoiala firi romantice, visatoare, care si-ar dori sa fie constant rasfatate cu bomboane si flori, iar daca dulciurile pot fi cu usurinta refuzate pe fundamentul unei diete, un buchet amplu de trandafiri va fi intotdeauna apreciat pe masura. Succesul este garantat, fie ca veti opta pentru florile clasice: bujorii, lalelele, trandafirii si crinii sau veti miza pe alegeri florale originale, precum freziile, lacramioarele sau regina noptii. Dupa cum ati observat, recomandarile de cadouri aduc in centrul atentiei acele surprize simbolice, darurile materiale desebit de scumpe fiind adesea percepute cu un dublu sens, pentru ca indeamna la un gest identic.

 

About Diana Sandu