Don't Miss

Halloween: trecut, prezent si viitor – Partea I

By on noiembrie 4, 2019
Halloween: trecut, prezent si viitor - Partea I

Double, Double, Toil & Trouble

31 octombrie este o zi in care te costumezi si mananci dulciuri. Casele din toata America cioplesc dovlecei, pun decoratiuni si pleaca spre noapte in costum, dar nu a fost intotdeauna cum a fost sarbatorita aceasta zi plina de infricosare.

Cu mii de ani in urma, se crede ca oamenii celtici antici au sarbatorit festivalul de la Samhain, care a avut loc pe 1 noiembrie. Aceasta sarbatoare a insemnat sfarsitul verii si inceputul iernii.

Se credea ca mortii se intorceau ca niste fantome in ajun sarbatorii Samhain. Pentru a impiedica fantomele sa deranjeze traiul, oamenii ar lasa mancare si vin la usa caselor ca ofranda, potrivit History Channel. Cand oamenii aveau nevoie sa paraseasca casa, se deghizau purtand masti pentru ca au crezut ca ii va ajuta sa se impleteasca cu fantomele.

In cele din urma, copiii si saracii se vor imbraca si vor cere mancare in schimbul rugaciunilor pentru morti. La mijlocul secolului al XVIII-lea, Papa Grigorie al III-lea a declarat ziua de 1 noiembrie drept Ziua tuturor sfintilor, o zi de amintire a celor care au ajuns la cer. Astazi, sarbatoarea de Halloween s-a indepartat de cea a unei respectari religioase.

About Diana Sandu