Don't Miss

Goji: Fructul – minune considerat secretul pentru longevitate

By on februarie 6, 2019
Proprietatile fructului Goji

Fructele de goji sunt favorabile unei vieți sănătoase și îndelungate, susțin specialiștii Goji Bio Brașov. Utilizat cu preponderență în prepararea suplimentelor alimentare, goji a început să fie introdus, de un timp, și în preparatele cosmetice ca ingredient principal în favorizarea aspectului mai tânăr al tenului și estomparea petelor pigmentare.

Totuși, cel mai important atu al fructelor de goji este faptul că, atunci când sunt consumate frecvent, ajută la îmbunătățirea sănătății organismului și implicit la creșterea longevității. Cunoscut de mii de ani, goji oferă beneficii incontestabile pe termen lung

Mongolii și tibetanii au cultivat goji pentru mai mult de 5.000 de ani. O cromatică intensă, un gust plăcut și o valoare nutrițională incredibilă sunt suficiente motive pentru a a consuma aceste fructe fie ca atare, proaspete, fie uscate. Legendele chinezești spun că supa sau ceaiul preparat cu aceste fructe ne oferă o viață foarte lungă. Adaptat culturii europene, fructele de goji provenite dintr-o plantație certificată ca cea din Brașov demonstrează efecte sigure asupra sănătății organismului:

Valoarea nutrițională extraordinară a fructelor de goji

Cercetătorii care studiază proprietățile vindecătoare ale plantei au identificat în fructele goji cantități uriașe de substanțe nutritive care le permit să se bucure de viață și sănătate lungă. Goji prezintă o serie de proprietăți terapeutice; în plus, hrănesc, întăresc organismul și ajută la stăpânirea stresului prin reglarea glandelor suprarenale. Medicina chineză vorbește despre proprietățile armonioase ale fructelor care garantează potența sexuală, puterea, creșterea, imunitatea și longevitatea.

Fructele de goji sunt cele mai nutritive fructe din lume. Acestea conțin 90 de aminoacizi diferiți, incluzând fenilalanina, suportul suprarenal și triptofanul, care produce serotonină. Mai mult, goji sunt o sursă de proteine complete, conținând 21 de oligoelemente și vitaminele B1, B2, B6 și E. Acestea nu sunt folosite ca remediu, ci ca un produs nutrițional. Goji pot fi utile în tratamentul bolilor cronice, tulburărilor hepatice și renale, problemelor coloanei vertebrale, durerilor de cap, tinitusului, insomniei, hipertensiunii și impotenței.

Goji ajută în producția hormonului de creștere

În timpul îmbătrânirii, organismul produce mai puțin hormon de creștere (HGH). Goji este singurul fruct / produs care stimulează în mod natural producția de HGH. De pildă, un bărbat în vârstă de 70 de ani produce doar 1 / 10 din cantitatea de hormon produsă la vârsta de 20 de ani. Acesta este responsabili pentru schimbări fizice, atrofie musculară, depuneri de grăsimi și forță vitală mai mică. Fructele goji conțin compuși de sesquiterpen care au proprietăți anti – inflamatorii și stimulează glanda pituitară și glanda pineală pentru a produce hormon de creștere.

Este important să consumăm fructe naturale și organice, ca cele provenite dintr-o plantație de Goji Bio. Fructele goji care provin din ferme chimice și sunt pulverizate cu pesticide nu aduc nimic bun în viața noastră. Ele pot fi lipsite de valoare nutritivă și, în plus, otrăvesc organismul. Provenind dintr-o cultură bio, aceste fructe ne oferă garanția unor efecte benefice pe termen lung, mai ales atunci când procesul lor de creștere este influențat pozitiv de substanțele și îngrășămintele de sorginte bio utilizate.

Toate aceste efecte benefice ale fructelor de goji sunt desăvârșite de o calitate incontestabilă. Culturile cu plante goji certificate sunt de departe cel mai bun exemplu în acest sens, acolo existând o garanție a calității superioare pe care aceste fructe o dovedesc. Integrate în rutina noastră alimentară, goji ajută la dinamizarea proceselor din organism, prevenind afecțiuni ca cele sus-menționate. Toate acestea sunt posibile dacă fructele consumate respectă rigorile și standardele europene de calitate.

About Diana Sandu