Don't Miss

Ghidul pescarului pentru un inceput de sezon promitator

By on octombrie 22, 2016
barcute-pentru-nadit

Desi iarna nu si-a intrat inca in drepturi, pescarii se gandesc deja la ceea ce trebuie sa faca pentru a intra cum se cuvine in sezonul de primavara – perioada in care se intorc pe malurile baltilor. Pe masura ce zapada o sa se topeasca, pescarii de pretutindeni vor fi gata sa pescuiasca in locurilor lor preferate, insa nu o pot face fara a se pregati in prealabil. Aici am selectat 10 lucruri „de facut” pentru cei care vor sa se pregateasca din timp pentru sezonul urmator:

Cumparati o licenta de pescuit

Desi poate fi considerata evidenta, posesia unei licente este foarte importanta pentru ca activitatea sa fie desfasurata in legalitate. Asadar, daca nu aveti o licenta de actualitate, mergeti si faceti rost de una in timp util.

Verificati echipamentul

Consultati inventarul si asigurati-va ca aveti tot ceea ce trebuie pentru a desfasura corespunzator o sesiune de pescuit. In cazul in care sunteti adeptul navomodelelor, asigurati-va ca respectivele barcute nadit pe care le aveti in visteria personala au motoare care functioneaza fara probleme. De asemenea, verificati daca bateriile lor sunt incarcate, daca au nevoie de mici reparatii la exterior sau la partea de electronica, alegand un atelier de reparatii cu experienta din peisajul autohton.

Reorganizati cutia cu accesoriile trebuincioase

Un accesoriu pretios in viziunea fiecarui pescar profesionist este cutia in care isi tine toate lucrurile indispensabile: rulmenti, carlige, plute, plumbi, inele, fire sau tamburi. Nimic nu este mai neplacut decat sa ajungeti pe balta fara a fi facut inventarul in prealabil.

Uitati-va dupa alte balti si lacuri

In mod natural, fiecare pescar viziteaza regulat baltile sale de suflet, insa exista atat de multe locuri pe care nu apuca sa le descopere din cauza acestui atasament involuntar. Asadar, inainte de inceputul propriu – zis al sezonului, incercati sa va faceti o lista a baltilor, lacurilor, iazurilor sau apelor curgatoare pe care nu doriti sa le ratati in anul urmator. Nu o sa va fie de folos doar experienta dobandita acolo, ci veti ramane cu multe peisaje deosebite in minte, pe care in mod obisnuit nu aveti ocazia sa le vedeti.

Asigurati-va ca aveti ce va trebuie pentru a depozita pestele prins

Daca obisnuiti sa pastrati pestele capturat, atunci aveti nevoie de diverse accesorii pentru a-l pastra in conditii optime, inainte de a-l lua acasa si de a-l pregati. Doua accesorii utile pentru depozitarea corespunzatoare a pestelui sunt minciogul si sacosa pentru cantarit. Daca minciogul obisnuit nu este pe placul dumneavoastra, puteti opta pentru un juvelnic din sarma.

Acestea sunt sfaturile pe care le puteti urma din timp, inainte de a va planifica propriu – zis escapadele pe balta. Insa, exista si un ghid mai succint pe care il puteti bifa de fiecare data cand plecati pe balta:

Verificati vremea

Desi este un aspect care nu poate fi influentat, vremea poate fi cel putin consultata inainte de a pleca de acasa, pentru a nu calatori intr-un loc unde ploua foarte tare. Verificati inainte conditiile meteo, pentru a vedea cat de cald sau rece va fi, astfel incat sa puteti alege hainele pe care le veti purta.

Nu uitati de apa

Niciodata sa nu mergeti intr-o excursie pe balta fara apa. Nu este distractiv sa stati pe marginea baltii fiindu-va sete, indiferent de cat de captivanta este sesiunea de pescuit.

Verificati existenta magazinelor locale sau a atelierelor de reparatii

In caz ca uitati ceva acasa, macar sa fiti siguri de faptul ca aveti de unde sa va aprovizionati pe drum. Orice magazin de articole sportive ar trebui sa fie aprovizionat cu micile accesorii si momeli indispensabile pe balta. Mai dificil este sa gasiti un centru in care va puteti repara barcuta de plantat, bucurandu-va de cele mai bune servicii, apropiate ca si calitate ori eficienta de atelierul in care obisnuiati sa va reparati navomodelele de obicei. In fond, nu se stie niciodata cand puteti ramane fara cel mai de pret echipament pe balta, care nu face altceva decat sa garanteze succesul sesiunii de pescuit!

About Diana Sandu