Don't Miss

Ghidul celulelor stem

By on iulie 9, 2016
celule stem

Pentru parinti cel mai important este sa ii poata proteja pe copii. O modalitate de a proteja de multe boli, este recoltarea celulelor stem. Nici un parinte nu ar trebui sa rateze aceasta sansa, deoarece aceste celule pot sa fie preluate la putin timp dupa nastere. Apelati la urmatoarele informatii, ca sa aflati totul despre cele mai pretioase celule.

Ghid complet celule stem pentru parinti

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem au un rol important in formarea organelor, tesuturilor si nu numai. Aceste celule de fapt sunt celule nespecializate, deoarece se pot forma in celule specializate, adica in tesut sanatos si organ. Aceasta este motivul pentru care sunt ideale pentru a vindeca mai multe boli.

Exista mai multe tipuri celule stem?

Raspunsul este da si tipurile de celule stem sunt urmatoarele: celule embrionare, celule adulte, celule hematopoietice, celule mezenchimale, celule ale pielii, celule neuronale si celule epiteliale. Fiecare tip de celule este potrivit pentru vindecare, insa nu in aceleasi procedura sau pentru aceleasi boala.

Ce boli pot sa fie tratate cu celule stem?

In prezent pot sa fie tratate peste 70 de boli. Printre aceste boli se numara leucemia, boala Hodking, mai multe tipuri de cancere, etc..

Este dureroasa recoltarea celulelor stem?

Procesul de recoltare a celulelor stem nu este deloc dureroasa si nu afecteaza in nici un fel mama sau copilul, deoarece la momentul recoltarii nou-nascutul este deja separat de cordonul ombilical, iar mamica nu o sa simta nimic deoarece punctia se va realiza la vena ombilicala.

About Diana Sandu