Don't Miss

Ghid de folosire a periutei electrice

By on iulie 31, 2018
Ghid de folosire a periutei electrice

Periutele de dinti manuale sunt la fel de bune ca periutele electrice care au ajuns sa fie foarte la moda. Multi dentist considera insa ca, desi ambele tipuri elimina placa dentara si previn diverse afectiuni ale gingiilor, intr-adevar se poate sustine ca periutele electrice sunt superioare celor normale, datorita anumitor aspecte.

“Periutele de dinti cu actiune electrica pot fi de un real ajutor in imbunatatirea sanatatii orale”, sustine David Collins de la British Dental Health Foundation, o organizatie de caritate independenta care ofera publicului in mod gratuit sfaturi privind sanatatea dentara.

Unii oameni beneficiaza in mod clar de aceasta utilizare a periutelor de dinti cu motor, iar gradul de beneficii se refera la starea lor dentara, tehnica de periere, tipul de periuta, precum si la alti factori.

Periuta electrica reincarcabila sau cu baterii?

Periutele de dinti electrice cu baterii sunt mai ieftine si mai portabile decat cele reincarcabile, astfel incat acestea pot fi un punct bun de plecare in situatia in care nu esti sigur daca vrei neaparat o periuta de dinti electrica reincarcabila.

Atunci cand compari preturilor celor doua tipuri de periute electrice, nu uita sa ai in vedere si costul inlocuirii bateriilor. Un alt punct de retinut este faptul ca, in cazul unei periute de dinti cu baterii, nu vei fi mereu constient atunci cand s-ar intampla sa nu mai functioneze optim. In cazul unei periute reincarcabile, o poti mentine complet alimentata tot timpul.

Atat in cazul periutelor de dinti electrice reincarcabile cat si in cazul celor cu baterii, exista diferite tipuri de capete care se misca in moduri diferite.

Unele capete se misca in rotatie si oscilatie. In acest caz, capul periei care are de obicei o forma rotunda, se roteste cu un sfert de rotatie intr-o directie, apoi cu un sfert in cealalta directie.

Intr-un studiu realizat de Cochrane Collaboration ( o organizatie independent non-profit care evalueaza practicile medicale) acesta a fost singurul tip de periuta de dinti electrica ce s-a dovedit a functiona mai bine la curatarea dintilor decat o periuta de dinti manuala ( cu o imbunatatire modesta a eficientei dupa cum urmeaza: de 7% la placa bacteriana si de 17% in cazul gingivitei).

O alta miscare specifica este cea de contra-oscilatie. In acest caz, miscarea este una adiacenta ( intr-o directie si apoi in cealata directie).
In cazul miscarii circulare, capul periei se roteste intr-o singura directie.

Mai poti folosi periuta electrica si in miscari laterale.

About Diana Sandu