Don't Miss

Ghid de cumparaturi pentru mamicile grijulii – alegerea marsupiului potrivit

By on noiembrie 16, 2015
marsupii

Magazinele destinate copilasilor va pun la dispozitie variate modele de marsupii, fiecare dintre acestea individualizandu-se fie prin intermediul designului, fie prin cromatica pe care o infatiseaza sau prin prisma confortului oferit micutului dumneavoastra. Mamicile grijulii doresc sa achizitioneze echipamente special configurate pentru nevoile celor mici, mai ales in momentul in care se gandesc la transportul acestora in mediul citadin.

Cel putin in primele luni de viata, bebelusii sunt foarte fragil, iar alegerea unei maniere confortabile, sigure si odihnitoare de transport reprezinta un adevarat test pentru mamicile lipsite de experienta unei sarcini anterioare. Pentru a va usura selectia m-am decis sa listez, in linii mari, principalele aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare in momentul in care doriti sa investiti sume consistente intr-un astfel de sling reglabil.

In primul rand, urmariti cu atentie modelele existente in magazinele online sau offline de profil pentru a alege o croiala potrivita siluetei si sanatatii dumneavoastra. Cele mai populare versiuni de marsupii sunt acelea cu un sistem de prindere pe ambii umeri, cele care se leaga la spate sau modelele care se prind in fata. In functie de modul in care se comporta organismul dumneavoastra in contextul efortului sau al greutatilor masive, puteti alege flexibilitatea in detrimentul distributiei greutatii sau viceversa. Slingul care se prinde pe umar este mult mai versatil, nu va sifoneaza tinutele urbane, insa se poate dovedi ceva mai periculos pentru integritatea micutului.

Un alt aspect pe care trebuie sa il urmariti indeaproape aduce in prim plan existenta unui sistem reglabil care va permite sa ajustati curbura pouch-ului in functie de greutatea copilasului. Reglarea slingului este benefica si pentru persoana care il poarta deoarece aceasta poate stabili dupa bunul plac lejeritatea baretelor, in functie de inaltime sau de structura fizica specifica. Purtarea unui marsupiu fix este o provocare neplacuta atat pentru reprezentantii publicului masculin, care se pot confrunta cu lipsa de mobilitate, cat si pentru mamicile contemporane ce vor manifesta un real disconfort in momentul in care nu vor putea regla dupa propria silueta dimensiunile pouch-ului.

Captusirea designului este o alegere care va apartine in totalitate, insa pret de cateva momente specialistii va recomanda sa renuntati la subiectivism pentru a va gandi la confortul termic al bebelusului. Daca nu intentionati sa utilizati marsupiul in cadrul ambelor sezoane ( vara si iarna ) atunci sansele de a va bucura de mobilitatea marsupiilor fara captuseala cresc, insa daca doriti sa il folositi si in zilele geroase atunci trebuie sa alegeti o varianta cu suportul central, baretele si curelele captusite.  Desi accesoriul de transport va ocupa mai mult spatiu in gentuta dumneavoastra, cel putin veti avea satisfactia confortului sporit pe care il experimenteaza bebelusul in contextul temperaturilor aspre de iarna.

Pentru o fiabilitate ampla va recomandam sa va indreptati atentia catre marsupiile compacte care prezinta la exterior o tesatura perforata, aceasta asigurandu-i bebelusului ventilatia necesara in timpul zilelor calduroase. Parintii care doresc sa intre in posesia unui marsupiu all – season vor miza pe un echipament prevazut cu accesorii adiancente, precum husele impermeabile pentru frig si precipitatii. Gama de culori este diversificata, preturile reusesc sa raspunda afirmativ nevoilor divergente ale potentialilor clienti, iar designul permite o selectie direct proprortionala cu gusturile si silueta purtatorului – acestea sunt cele trei premise favorabile care vor reusi sa va ghideze cu brio printre numeroasele marsupii propuse de magazinele de profil.

About Diana Sandu