Don't Miss

Filme imbracate in savoare si deliciu

By on octombrie 14, 2015
filme celebre

Multe imagini iti raman fixate in memorie, agatate de parca ar fi un tablou pe care-l vezi in fiecare zi sau o reclama pe langa care treci mereu pe strada. Filmele au un puternic impact asupra noastra, aceste perfecte imagini in miscare, gandite cadru cu cadru, aproape ca o expozitie de fotograme. De aceea, e suficient sa ne amintim titlul unui film pe care l-am vazut si aproape intreaga actiune se desfasoara in fata noastra, este suficient sa ne gandim la un actor sau la o actrita intr-o anumita scena si ne amintim fiecare expresie, hainele pe care le purta si fiecare detaliu.

Sunt filme celebre, scene celebre, actrite celebre care poate daca nu purtau o anumita rochie, scena nu mai avea acelasi farmec. Este doar o supozitie. Sa ne gandim de exemplu la Marilyn Monroe in superba scena deasupra grilajului de la metrou, in care rochia ei alba se ridica datorita curentului. Daca rochia era stramta, cu siguranta scena nu mai avea valoare. Dar bineinteles aceste lucruri sunt gandite minutios. Dar iata ca exista rochii de seara sau rochii elegante care au pus in valoare interpretarea actoriceasca, imaginea, scenografia, contribuind la intregul produs cinematografic. Mai ofer exemplul rochiei purtate de Audrey Hepburn in Mic Dejun la Tiffany.

Olivia Newton-John nu a trebuit sa poarte o rochie eleganta pentru a intra in acest muzeu al imaginilor. Salopeta ei stramta neagra cu geaca de piele din Grease a avut un impact memorabil. Intrand in zona cabaretului, Liza Minnelli a fascinat cu costumasul ei negru, accesorizat cu sosetele lungi si palaria bombata din Cabaret. Iar Nicole Kidman a stralucit in Moulin Rouge in superbul ei corset din satin. Iata tinute care se muleaza perfect, apartinand acestor personaje celebre care au prins viata datorita actritelor, povesti care au capatat carne si credibilitate pe marele ecran.

About Diana Sandu