Don't Miss

Esti intr-adevar alergica la penicilina?

By on martie 1, 2018
Esti intr-adevar alergica la penicilina?

Penicilina este un medicament de salvare a vietii, si desi a fost primul antibiotic descoperit vreodata, acesta ramane un potential competitor al oricarui alt medicament. Cu toate acestea, este si cea mai raportata alergie la medicamente de catre americani. S-ar putea sa nu realizati ca aceasta alergie poate fi depasita sau ca exista diferite tipuri de reactii la medicatie.

Din fericire, exista o modalitate de a testa alergia la penicilina, care poate deschide optiuni pentru antibiotice si poate evita medicamentele alternative cu preturi mai ridicate si mai riscante. Aproximativ 90% dintre persoanele care cred ca sunt alergice la penicilina nu sunt, si cu cat trece mai mult timp de la reactia initiala, cu atat este mai putin probabil ca un pacient sa fie inca alergic. Majoritatea oamenilor au fost informati ca au fost alergici dupa o posibila reactie in copilarie sau isi amintesc de o experienta neplacuta cu medicamente. Desi simptomele lor nu erau in concordanta cu o reactie alergica reala, amenintatoare de viata, ei au gresit devenind prudenti si au evitat complet medicatia dupa aceea.

Reactiile la medicamente difera de cu reactiile alergice reale in minoritate. Acestea pot varia de la efectele secundare cunoscute ale penicilinei (stomac deranjat, dureri de cap, dureri la nivelul limbii sau o eruptie intarziata la cateva zile dupa inceperea tratamentului) la o reactie reala, care pune viata in pericol, ce poate consta in simptome precum mancarime, urticarie, eruptii cutanate , febra, scurtarea respiratiei sau umflarea buzelor, a limbii sau a fetei. Un alergist poate sa ia un caz adecvat, sa decida ce reactie a fost cel mai probabil si sa ofere indrumari suplimentare despre cum sa procedeze. Testarea alergiei la penicilina a fost extensiv studiata si standardizata si este disponibila la unele birouri de alergie.

Costurile de asistenta medicala au crescut datorita raportarii excesive a alergiei la penicilina. Pacientii care raporteaza ca sunt alergici la penicilina platesc mai mult decat dublul costului antibioticelor decat cei care nu fac acest lucru. O alergie misdiagnosticata la penicilina poate, de asemenea, sa conduca la utilizarea de antibiotice mai putin adecvate. Cu aproximativ 10% dintre americani crezand ca au o alergie la penicilina, este foarte important sa se testeze. Descoperirea faptului ca nu sunteti alergic poate fi schimbatoare de viata, deoarece antibioticele din clasa penicilina sunt utilizate pentru infectii variind de la infectii sinusale pana la infectii mai severe, care pun viata in pericol.

Daca credeti ca ati putea fi alergic la penicilina, evaluati-va de un alergist care va va testa, daca este cazul, si va va oferi indrumari suplimentare. Testarea alergiei se poate face, de obicei, intr-o vizita clinica. Aceasta procedura permite cea mai buna alegere a antibioticelor, in timp ce scaderea rezistentei la medicamente si a efectelor secundare ale antibioticelor alternative. Inarmat cu informatiile corecte, tu si medicul tau poti lua cele mai bune decizii pentru ingrijirea sanatatii tale.

About Diana Sandu