Don't Miss

Este dragostea la prima vedere un lucru real

By on aprilie 9, 2015
dragoste la prima vedere

Ascultă suficiente melodii pop si vizionează destule filme romantice, si sunteti obligate să incepeti să credeti că dragostea la prima vedere se intamplă oriunde si tot timpul. Dar mai există oare in lumea reală, intre oameni reali?
Cat despre dragoste, problema cu “este dragoste la prima vedere?” nu se poate răspunde in mod obiectiv. Dar voi face tot posibilul să vă răspund aici, in modul cel mai util.

Mintea ne poate juca feste
Ai văzut vreodată pe cineva si instantaneu te-ai simtit atrasă de fiecare parte a lui, inclusiv personalitatea lui (chiar dacă nu ai vorbit cu el incă)? Ai putea rapid numi aceasta ca fiind o “dragoste la prima vedere”, dar este probabil, să fie ceea ce psihologii numesc această atractivitate ca fiind “efectul halo”. Cand vezi pe cineva care arată cum iti doresti, creierul tău, uneori, trage concluzia ca personalitatea lui trebuie să fie mare, de asemenea.
Stim cu totii că aspectul si personalitătile nu se potrivesc la toată lumea. Unii oameni atragători sunt niste ticălosi, si unii dintre cei mai buni oameni din lume nu sunt ceea ce ai crede in mod necesar despre ei. Deci, “efectul halo” este de fapt doar o iluzie. Sentimentele tale bruste, de dragoste, ar putea răbufni de indată ce vei ajunge să cunosti mai bine persoana.

Dragostea: Mai mult decat arată
Toată lumea are o abordare diferită despre ceea ce este dragostea, dar putini oameni cred că este făcută din lucrurile pe care le puteti găsi doar uitandu-te la cineva. Dragostea (cel putin dacă mă intrebati pe mine) este alcatuită din compromis, empatie si răbdare. Nu se poate da sau lua aceste cateva lucruri, la prima vedere.
Asta nu inseamnă că sentimentele tale initiale nu se pot transforma in iubire. Cand vezi pe cineva pentru prima dată, vei stii imediat dacă vrei să te apropii de el si de a invăta ceva despre el. Dacă relatia ta progresează, aceste sentimente s-ar putea să crească in cele din urmă in iubire. Dar este dragostea, intr-adevar, cuvantul pentru o reactie de fond? Nu. Nu pană cand definitia ta de dragoste este cam superficială.

Atunci cand cuplurile “pur si simplu stiu”.
S-ar putea să intalniti cupluri care spun că, atunci cand s-au văzut reciproc pentru prima dată, “pur si simplu au stiut” că vor fi impreună. Ce au stiut ei cu adevarat? Probabil că le-au plăcut modul in care persoana s-a uitat, si a actionat, si că au vrut să ia lucrurile treptat, pas cu pas, si să se cunoască reciproc mai bine.
In cazul in care doriti să o numiti “dragoste la prima vedere,” din partea mea aveti liber. Dar tineti cont de faptul că exista o multime de alte cupluri, care obtin acelasi sentiment reciproc atunci cand se intalnesc, si se termină prost sau nu merge deloc la toti. Aceasta nu este dragoste la prima vedere. In dragoste sunt lucruri care vin mai tarziu – angajamentul si dăruirea, care fac ca o relatie să dureze.

E periculos in a crede prea mult in dragoste la prima vedere
Poate vă intrebati de ce dragostea la prima vedere poate fi periculoasă. Nu pot să cred in ideea că totul este roz, sau că trebuie să mă iubească ca si in filmele romantice.
Dar este gresit să credem că, dacă nu aveti sentimente intense imediate, aceasta nu ar putea fi dragoste. Unele dintre cele mai de durată si mai puternice relatii au inceput in moduri total neromantice.
Mai important, insă, “efectul halo” poate fi periculos. Dacă vezi pe cineva atrăgător, si, să presupunem că ceea ce simti este iubire, vei trece cu vederea calitătile si defectele, si mai tarziu ai putea sfarsi prin a avea inima frantă. S-ar putea ca să-ti scape un comportament abuziv sau un alt defect major peste care nu poti să treci, deoarece inima ta a preluat judecata inaintea ratiunii. Mare atentie, domnisoarelor si doamnelor! Mare atentie.

Deci care este concluzia?
Indiferent dacă crezi sau nu vrei să crezi in “dragoste la prima vedere”, asta depinde doar de tine. Dar să nu te astepti acum să-l găsesti in primele cinci minute, si nici nu te supăra atunci cand nu l-ai intalnit. Si maine e o zi!
Cand, in sfarsit ai intalnit pe cineva instantaneu, să fii constientă de faptul că s-ar putea să nu fie demn de dragostea ta. Exista o multime de bărbati pe care nu i-ati descoperit incă si in aceea multime ar putea fi alesul.
Să aveti parte de o dragoste adevărata!

About Diana Sandu