Don't Miss

Este chirurgia o solutie potrivita pentru tine?

By on aprilie 10, 2018
Este chirurgia o solutie potrivita pentru tine?

Femeile au suferit in tacere de ani de zile, gandindu-se ca nu se poate face nimic in legatura cu problemele lor cauzate de trecerea anilor. Cand discutam despre incontinenta si durere pelvina, exista multe modalitati de tratament. Doar pentru ca mama sau bunica ta avea aceleasi probleme nu inseamna ca trebuie sa traiesti si tu cu ele.

In timp ce multe interventii chirurgicale ginecologice sunt necesare pentru unele femei, preocuparile pacientului privind calitatea vietii sunt cele mai frecvente cauze ale chirurgiei elective ginecologice. Optiunile de tratament pot include terapii fizice si medicale, precum si interventii chirurgicale. Daca interventia chirurgicala este cea mai buna optiune, nu exista reguli gresite in ceea ce priveste momentul cel mai potrivit pentru interventia chirurgicala. Momentul potrivit este momentul in care sunteti gata.

De exemplu, incontinenta urinara nu este de obicei o problema care pune viata in pericol, dar poate avea un impact semnificativ negativ asupra calitatii vietii pacientului. Unii pacienti se confrunta cu pierderea controlului vezicii urinare la tuse, stranut, ras sau chiar in picioare. Gradul in care se manifesta acest impact asupra pacientului este variabil in functie de persoana. Unii pacienti se tem ca parasesc casa sau ca se angajeaza in activitati de rutina. Dupa o consultatie de specialitate efectuata de un medic si luarea in considerare a unor terapii alternative, pacientii pot determina printr-o corectie chirurgicala cele mai grave afectiuni de acest tip.

Un alt exemplu este evaluarea durerii pelvine. Exista multe cauze ale durerii pelvine, dintre care majoritatea nu indica o problema periculoasa. Putem exclude adesea cauzele cele mai relevante cu proceduri noninvazive si teste diagnostice. Chirurgia poate fi o optiune buna atunci cand testarea este neconcludenta sau se doreste o terapie definitiva. Deoarece nu se pot masura in mod obiectiv cantitatea de disconfort perceputa de pacient, decizia de a continua interventia chirurgicala este in mare parte dictata de dorinta pacientului. Gasirea si abordarea cauzei durerii pelvine poate imbunatati semnificativ calitatea vietii.

Totusi, ceea ce functioneaza pentru un pacient poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru toti pacientii. Ar trebui sa discutati despre alternativele de tratament cu ginecologul dumneavoastra si impreuna sa identificati cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

 

About Diana Sandu