Don't Miss

Epilepesia, o boala care afecteaza foarte multi oameni

By on noiembrie 5, 2018
Epilepesia, o boala care afecteaza foarte multi oameni

Aceasta tulburare neurologica afecteaza milioane de oameni, cu 150 000 de cazuri noi fiind descoperite in fiecare an. Lumini intermitente, lipsa somnului si stadiile stresului. Pentru majoritatea oamenilor, aceste circumstante nu inseamna mult mai mult decat o durere de cap, dar pentru cineva cu epilepsie, ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceasta boala inspaimantatoare, poate fi dificil sa intelegeti efectele acesteia asupra vietii de zi cu zi. Primul pas catre intelegere este constientizarea, asa ca aflati mai multe despre aceasta in timpul National Epilepsy Awareness Month.

De la varste mici pana la varsta, oricine poate fi afectat de epilepsie. Este cea de-a patra tulburare neurologica cea mai comuna, potrivit Fundatiei Epilepsie. Aceasta tulburare se caracterizeaza prin convulsii imprevizibile si poate cauza alte probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima, diabetul, infectia, tulburarile inflamatorii, migrenele si tulburarile de somn.

Cum puteti ajuta
Persoanele care se ocupa cuconstientizarea epilepsiei. Aflati despre epilepsia de la organizatiile locale si implicati-va in evenimente de constientizare. Aflati ce sa faceti. Educati-va prin resurse cum ar fi Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, astfel incat sa stiti cum sa ajutati pe cineva care are o criza. Distribuiti pe social media. Noiembrie este luna Nationala de constientizare a epilepsiei, educati-va astfel prietenii si familia in legatura cu aceasta tulburare.

About Diana Sandu