Don't Miss

Eleganta in amenajare prin marmura si granit

By on octombrie 15, 2015
decor cu granit si marmura

Marmura este una dintre cele mai des folosite pietre naturale cu rol decorativ – chiar daca este frecvent intalnita, ea niciodata nu si-a pierdut din reputatia sa ca element decorativ de deosebit stil, rafinament si eleganta. Prin diferitele tipuri de textura, variatiuni de culori, metode de prelucrare si placare, marmura ramane un element mereu atractiv, mereu apreciat si cautat.

Acest tip de piatra ornamentala este comercializata si folosita spre a crea, in exterior:monumente funerare, cruci, placaje, glafuri pentru ferestre, fantani arteziene; iar in interior: blaturi pentru mobilier, mese, seminee. De asemenea, treptele si contratreptele realizate din marmura, atat pentru scari interioare dar si exterioare, sunt la fel de elegante.

Granitul este un alt tip de roca, magmatica masiva, cu granulatie mare, avand in componenta cristale cu dimensiunea de cativa milimetri. Acest tip aparte de piatra se formeaza la adancimi mari si contine in principal minerale precum cuartul, feldspatul. De aceea, variatiile acestor minerale, in cantitati diferite, duc astfel la numeroase nuante: de la negru, cafeniu, crem pana la auriu.

Datorita faptului ca au o duritate sporita si rezista la intemperii si erodare, placile de granit sunt foarte des folosite la pavarea trotuarelor, a aleilor, bordurilor, la placarea peretilor; pentru glafuri ferestre; fantani simple sau arteziene; seminee. La fel ca si pavarile cu marmura, ele rezista cu succes la uzura si trafic intens. In functie de culorile casei, firmei, localului sau gradinii dumneavoastre, stil si gust, cu siguranta veti gasi nuantele potrivite de granit si marmura.

About Diana Sandu