Don't Miss

Echiparea corespunzatoare a unei masini de transport marfa

By on iulie 23, 2016
transport marfa

Indiferent ca firma de transport pe care o patronati a fost lansata de curand sau intentionati sa puneti bazele unei astfel de afaceri, este important sa tineti cont de cateva caracteristici pe care flota de masini trebuie sa le indeplineasca. Dotarile masinii de transport marfa sunt importante pentru ca marfa transportata sa ajunga in siguranta la locatia impusa de client dar si pentru a fluidiza pe cat se poate intreg procesul.

Echiparea de baza a oricarei masini de transport marfa implica prezenta urmatoarelor elemente: chingi, placi de polistiren sau alte materiale de protectie impotriva impactelor mecanice, cartoane la diverse dimensiuni, cutii de impachetare a obiectelor transportate, sfori de prindere a mobilierului sau a obiectelor de mari dimensiuni, folie de protectie, elemente de fixare si banda de sigilare a pachetelor. Costurile pentru o dotare corespunzatoare a unei masini cu o capacitate de 3.5 tone nu va depasi suma de 2000 de lei, materialele enuntate anterior fiind achizitionate in cantitati care sa va asigure o activitate de cel putin cateva luni. Conform datelor enuntate de o firma de transport mobila Bucuresti, toate consumabilele incluse in suma de 2000 de lei sunt disponibile pentru o perioada de aproximativ 6 luni.

In lista obiectelor de importanta majora vom include bormasina electrica cu acumulator, ea fiind necesarata atat la fixarea marfurilor transportate cat si la dezasamblarea si asamblarea pieselor de mobilier. Pretul unei bormasini electrice cu acumulator este de aproximativ 200 de lei iar durata de viata a acestei unelte este de minim trei ani.

Stim ca va doriti ca marfa sa ajunga in timp record la destinatie insa un sofer nu poate fi niciodata pus la punct cu toate locatiile definite de client. Indiferent ca discutam despre transportul de marfa in Romania sau cel efectuat in afara granitelor, un sofer necesita un sistem de navigatie prin GPS. Rolul unui GPS este cunoscut de orice sofer insa in cazul transportului de marfa este si mai evident, rularea in baza unui traseu stabilit aducand de la sine un transport mai rapid precum si un consum de carburant mai scazut.

Din punct de vedere al rapiditatii prin care marfa ajunge sa fie impachetata si incarcata in masina, pionii principali sunt angajatii cat si accesoriile masinii. Pentru a fi pregatiti indiferent de situatie, echipati-va masina de transport marfa cu un lift. Montat in spatele masinii, liftul faciliteaza extrem de mult incarcarea marfurilor de mari dimensiuni si va permite sa trimiteti un echipaj alcatuit dintr-un numar mai mic de muncitori.

La capitolul dotari ale unei masini de transport marfa, am putea include senzorii de parcare, soferul fiind ajutat in eventualitatea in care destinatia este un oras aglomerat, plin de obstacole. De asemenea, aveti in vedere plasarea unei truse medicale pentru a nu avea neplaceri in eventualitatea in care unul dintre angajati a suferit un accident, dar si a unei truse de scule, sunt dese situatiile in care anumite obiecte transportate necesita adaptari pentru a putea fi incarcate in masina.

About Diana Sandu