Don't Miss

Decorarea locuintei cu elemente personalizate de mobilier

By on aprilie 25, 2015
mobila la comanda

Locuinta personala este un aspect care ne defineste in totalitate, avand in vedere faptul ca reprezinta un lucru realizat complet dupa ideile si preferintele individuale. Fiind o modalitate inedita prin intermediul careia ne putem exprima din punct de vedere estetic, conceptele de baza care ne ghideaza in alegerea unui design potrivit sunt reprezentate de originalitate, creativitate si inovatie. Dupa ce ne ingrijim de aspectele primare, dintre care enumeram selectionarea unei game statice de materiale si texturi, precum gresia, faianta, parchetul, cromatica peretilor, grupurile sanitare, dar si modelele de usi sau ferestre, urmeaza alegerea elementelor de mobilier. Cea mai prolifica si propice modalitate prin intermediul careia vom reusi sa configuram un ambient care reflecta in totalitate stilul individual este reprezentata de optarea pentru mobila realizata la comanda.

Contrar asteptarilor generale, optiunea pentru mobila comanda nu este deloc una superioara din punct de vedere financiar, ba chiar deseori se poate dovedi mult mai echilibrata din perspectiva calitate-pret. Ideal este sa pornim de la o premisa uniforma in momentul in care ne decidem sa decoram spatiul disponibil. Daca acesta nu beneficiaza de trasaturi dimensionale accentuate, acoperind o suprafata restransa, devine esentiala gestionarea si organizarea sa eficienta. Materialele utilizate in realizarea elementelor de mobilier acopera o gama diversificata de texturi, dintre care se remarca lemnul stratificat cu o calitate superioara, sticla, sau obiectele realizate din structuri metalice.

Deseori, frumusetea unei locuinte este un rezultat vizual imprimat de echilibrul cromatic si dimensional. Pentru o casa micuta nu avem nevoie de aglomerarea excesiva cu diverse obiecte, ci ne vom limita preponderent la cele indispensabile pentru activitatile cotidiene. Decorarea si mobilarea locuintei este o sarcina care se poate transforma intr-o experienta deosebit de placuta, prin prisma faptului ca inglobeaza un fond prielnic pentru manifestarea deplina a preferintelor estetice. Astfel, daca nuanta preferata este un ton delicat de piersica, vopsirea peretilor in aceasta culoare va influenta decisiv starea noastra de spirit in momentul in care desfasuram diverse activitati in camera respectiva. Din contra, un stil minialist, bazat pe expunerea elementelor clasice de mobilier, care valorifica simplist cele doua tonuri monocromatice de un impact vizual incantator, poate reprezenta cheia spre conturarea unei locuinte urbane futuristice.

Mobilierul realizat la comanda devine astfel un aspect caruia trebuie sa ii acordam un surplus de atentie, tocmai pentru a obtine look-ul mult visat. Orice detaliu devine esential pentru echipa care se ocupa de infaptuirea acestui ansamblu estetic, motiv pentru care trebuie sa existe un nivel superior de comunicare intre proprietari si persoanele care realizeaza designul acestor obiecte. In ultima instanta, profesionalismul si experienta cadrelor specializate in aceasta arie de activitate inglobeaza trasaturile care ne pot scoate din impas, mai ales daca doza inspirationala pare sa nu influenteze pozitiv privirea de ansamblu. Menirea lor este sa vina cu idei inedite, dar care sa surprinda in linii mari conceptele si stilul abordat de dumneavoastra pana la stadiul curent al proiectul.

About Diana Sandu