Don't Miss

Declara-ti independenta

By on septembrie 4, 2018
Declara -ti independenta

Desi fiecare relatie are propria complexitate, ceea ce am invatat este ca exista trei pasi generali pe aceasta cale spre independenta: declaratie, separare si reconectare.

1. Declarati-o
Primul pas in acest proces este sa va declarati independenta. Ganditi-va la stadiul de declaratie in care separati cordonul ombilical emotional. In aceasta etapa, va impartasiti intentia de a deveni independent de cealalta persoana. Aceasta declaratie ar putea fi intampinata cu confuzie, furie, tristete si o varietate de alte raspunsuri si emotii. Iata cateva lucruri de retinut atunci cand va declarati independenta:

-Comunica-ti mesajul in mod confident si asertiv.
-Pastrati mesajul scurt si la obiect.
-Utilizati declaratiile „I” pentru a comunica faptul ca decizia dvs. nu este despre ei, ci despre tine.
-Nu simtiti nevoia de a va justifica sau de a cere scuze pentru decizia dvs.
-Eliberati nevoia de a-si asuma responsabilitatea pentru raspunsul celeilalte persoane.
-Continutul real al mesajului poate fi relativ simplu. Luati in considerare acest exemplu.

„Fac niste schimbari pozitive in viata mea, desi nu pot fi usor de facut. Incerc sa iau mai multa responsabilitate pentru mine si pentru viata mea. Vreau sa fiu mai independent si sa descopar cine sunt. Am fost dependenta de tine pentru (introduceti informatii specifice) si trebuie sa ma indepartez de dependenta mea de tine si sa merg mai profund in mine. Decizia mea nu este o reflectie a ta. Este o declaratie despre mine si unde sunt in viata mea. Deci, pentru o perioada de timp, o sa ma implic mai putin.

Este posibil ca ei sa va ceara un anumit interval de timp; pur si simplu spuneti ca veti lua atata timp cat este necesar pentru a-ti dezvolta independenta si pentru a descoperi cine esti.

About Diana Sandu