Don't Miss

De la particulari sau de la agentii ?

By on octombrie 24, 2016
Prima Casa

Daca persoane fizice vor sa cumpere o locuinta, care sunt criteriile pe care ar trebui sa le aiba in vedere? Si cel mai important, ar trebui sa consulte un serviciu de imobiliare particulari sau sa cumpere un imobil prin intermediul unei agentii imobiliare? Cati bani pierd persoanele fizice daca aleg sa cumpere prin intermediul unui agent imobiliar? Au ceva de castigat daca o fac?
Iata o lista de intrebari la care incercam sa raspundem in acest articol.

Persoanele fizice, in momentul in care vor sa achizitioneze o locuinta, stiu exact ce cauta. Dar oare agentii imobiliari le pot pune la dispozitie o oferta completa?

Asta e sigur, mai mult ca sigur. Insa cat de obiectiva va fi oferta respectiva? De cele mai multe ori, persoanele fizice isi dau seama ca achizitionarea unui imobil, consultand un serviciu de imobiliare particulari, este cea mai buna solutie pentru ei. Asta pentru faptul ca un agent imobiliar, nu va expune niciodata, toate dezavantajele pe care le prezinta o anumita locuinta, pentru a nu se trezi cu o tranzactie anulata. Trebuie sa-si ia si ei partea lor si atunci, obiectivitatea dispare complet.

Vine omul cu banii obtinuti cu greu prin Programul Prima Casa, de exemplu, vrea sa gaseasca cea mai buna solutie pentru el si familia lui si se izbeste de probleme.

Agentiile imobiliare trebuie sa-si traga partea lor si sa puna intr-o lumina buna fiecare imobil disponibil iar persoana fizica, se trezeste la final cu banii cheltuiti si o alegere nu tocmai buna.

Tocmai de aceea, in opinia mea, o tranzactie prin intermediul unei agentii imobiliare, cu fondurile si asa reduse pe timp de criza, nu este o alegere tocmai buna pentru o persoana fizica.
Alegerea insa este a voastra!

About Diana Sandu